• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Historien om en flicka med Teater Fenix

Armina sover. I rollen Åsa Forsberg.
Fem sekunder kvar. Hon vet inte att strax ska livet förändras för alltid.


Historien om en flicka med Teater Fenix. Film 2:55 min.

 

På flykt med musiken

 

Åtta år och redan på flykt undan hemliga polisen. Gosekaninen fick inte plats utan måste stanna kvar. Och hur gick det sedan?

Teater Fenix är äntligen framme vid premiären på Historien om en flicka – en vild föreställning om att fly för att man måste. Manus har skådespelarna, Martin Öster och Åsa Forsberg, arbetat fram tillsammans medan Ika Nord står för regin.

– Vi har läst, och vi har intervjuat folk och vi har läst utredningar om hur barn har det på flyktingförläggningar, berättar Åsa Forsberg som spelar huvudrollen.

– Sen hade vi skrivstafett under sommaren och skrev texter till varandra, Martin och jag. Och sedan började vi  improvisera runt det i höstas.

Det är inte förrän på slutet som historien knutits ihop och manuset blivit klart, som ett slutresultat vid sidan av själva föreställningen.

Inte bara skådespelarna står på scenen. Fem träblåsare, Crusellkvintetten, från Östgötamusiken finns också där. Ibland lite mer i bakgrunden, ibland är de på fest och spelar upp till dans. Musiken har skrivits direkt för föreställningen av Ola Fagrell. Nu när han ser och hör resultatet är han nöjd.

– Det finns ju en del saker som man känner att man vill peta i, men musiken har redan börjat leva sitt eget liv lite grann. Och musikerna har gjort om en del och lagt till en del, placerat in och klippt upp, förklarar Ola Fagrell.

Premiär på Kulturkammaren nu på söndag, och sedan öppna föreställningar måndag och onsdag innan föreställningen är redo för turné på skolor, förskolor och bygdegårdar runt om i Östergötland.

Text, film och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

  • KULTURKAMMAREN Norrköping

  • söndag 6 februari  2011 kl 15.00 PREMIÄR
  • måndag 7 februari 2011 kl 9.00 & 10.15
  • onsdag 9 februari 2011 kl. 9.00 &10.15
  • Historien om en flicka
  • Teater Fenix
  • Regi: Ika Nord
    Musik: Ola Fagrell
    Scenografi: Benita Bergfeldt-Löfgren
  • Medverkande: Åsa Forsberg, Martin Öster och Crusellkvintetten
Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Historien om en flicka med Teater Fenix

  1. Anna Jansson says:

    Hej!
    Jag heter Anna Jansson och går på Lärarutbildningen i Norrköping. Läser här att ni ska ut i skolor och förskolor och uppträda. Jag undrar om ni har fullt upp eller om det går att boka er, och isåfall vad det kostar?

    MVH
    Anna Jansson
    Lärarstudent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.