• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Spektakulära vyer på hög nivå i VHMCG

Magnus Klackenbergs bilder handlar om mer än bara skor.

Mer än bara skor. Magnus Klackenbergs modefotografi vill också förmedla en känsla.

 

PR för glass och arkitektur 25 meter upp

 

Spektakulärt i tredubbel bemärkelse kan man säga om VHMCG – världens högsta minsta café galleri. Vid Gamla Torget i Norrköping har de senaste dagarna vuxit upp ett 25 meter högt torn. Ett kombinerat café, galleri och utsiktstorn som bjuder på spektakulära vyer, centrala Norrköping lite grann från ovan.

Själva tornet är kanske inte det allra vackraste, en fyrkantig men rejäl byggnadsställning. Innanför tygfasaden, prydd med glassstrut och ett ansikte högst upp, som skyddar mot vinden finns trappor som man för en mindre entréavgift kan vandra upp i.

 

 

Högrest rum för spektakulära inre och yttre vyer.

Sommarens uppstickare på Gamla torget.

 

Sagt och gjort. Efter lite mer än 100 trappsteg möter utsikten. Och på avsatserna visas fotografen Magnus Klackenstams utställning med modefotografier som tidigare publicerats i exklusiva modemagasinet Vogue. Höjdarbilder – på mer än ett sätt – modefoto handlar om kreativitet, att väcka uppmärksamhet för produkterna. I det här fallet är det skor, som vi ju vanligen förknippar med låga nivåer.

Efter nedstigningen kan man belöna sig med glass i cafét som befinner sig på trygg marknivå tillsammans med solstolar i läckert lila. Det är nämligen Jolla café, i vanliga fall ett stenkast bort på Prästgatan, som satsat på det spektakulära sommarannexet.

Ursprungsidén kommer från arkitekten Michael Matèrn på arkitektfirman ÅWL som föreslog Jolla café att de skulle göra något tillsammans, något som sticker ut. Det berättar Gebro Togan i en intervju i Folkbladet.

Och sticker ut gör det, eller snarare sticker upp. Alltså 25 meter hög PR för glass, chokladpraliner och arkitektur. Av cafépersonalen, Jolla och Gebro Togans söner, får vi veta att tornet skall vara på plats fram till september samt att utställarna kommer att skifta.

Överskottet av besöket, skall gå till utsatta barn.
All eventuell vinst kommer att gå till Rädda Barnen och Unicef, upplyser Michael Matèrn.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

VHMCG Norrköping

Sommaren 2013
Fotografi
Magnus Klackenstam
Fler utställningar kommer

 

LÄNKAR
Magnus Klackenstam hemsida
Jolla cafe Facebook
VHMCG Facebook
ÅWL hemsida

FLER BILDER FRÅN VHMCG – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634698512261″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.