• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Zoila Méndes Martín Stilar på Hyllan

Fotografen på Hyllan
Zolia på Hyllan med några av sina foton.

 

Unga uttryck

 

Hon är noggrann och putsar på sina bilder in i det sista före pressvisningen. Det är alltså dags för en ny fotoutställning i det mindre formatet på Arbetets Museum. Den unga spanska fotografen Zoila Méndez Martín presentar ett 20-tal foton med titeln Stilar.

 

Stilar Stilar
Stilar Stilar
Stil som identitet.

 

Zoila Méndez Martín är utbytesstudent vid Linköpings universitet, Erasmusstudent, under läsåret 2010–2011. Hon har fascinerats av hur ungdomar uttrycker sin identitet utifrån vilken musik de lyssnar till och vilka kläder de har. I utställningen visar hon bilder på ett antal personer som hon har träffat i Linköping och Norrköping – och på Facebook. Flera av personerna är porträtterade i både färg och svartvitt.

När inte Zoila studerar i Sverige så är hon bosatt i Madrid och studerar konst vid Universidard de Complutense. Hon har ägnat sig åt målning, tryck, teckning och video vid sidan av foto, som hon valt att fokusera på under Erasmusåret i Sverige.

Utställningen visas på Hyllan, det lilla fotogalleriet en halvtrappa upp vid receptionen, fram till den 11 september i år.

Text och foto: Sven Åke Molund

  • ARBETETS MUSEUM Norrköping
  • 3 maj – 11 september 2011
    Stilar – fotoutställning
    Zoila Méndez Martín
Tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.