• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Biljettsläpp till nya FKP-festivalen

Hello Saferide
Hade hon inte börjat plugga? Annika Norlin/Säkert/Hello Saferide spelar på Flygeln i februari.

 

”…spelställena kan bli fulla”

 

Var är musiken? Överallt! Eller i alla fall på 11 scener i Norrköping den 12 – 14 februari 2015. Man kan stirra på nedräkningen på hemsidan och konstatera att det är bara 112 dagar kvar. Men helsidesannons i vackra färger i lokalpressen idag förkunnar att biljettförsäljningen börjar… i morgon.

Eller ”morgigen”, som Folkert Koopmans skulle säga. Det är ju FKP Scorpio som är igång igen. Men den här gången vänder de nog stan uppåner mer än med Bråvalla-festivalen. Det utspelar sig runt om i staden på 11 scener. De Geer och Flygeln var väntade, och i dag jublade Dynamo att de var med i spelet.

 


Drömska slingor. Merelys debutalbum fick titeln Nirvana.

 

Vad får vi då? Det vet vi inte än. 13 artister är klara av totalt 150. Men dessa är att se som dragplåster, de flesta lär vara mer eller mindre okända. Dessa kommer att spela ett så kallat showcase – en kortare spelning för att göra reklam för sig själva – för branschen. Ja, det är en branschfestival för ny musik. Men den är öppen för alla. Kanske. Om man lyckas ta sig in. Det är inte säkert. Men att man måste betala festivalbiljett är tvärsäkert. Scorpio garderar nämligen med en asterisk:

*Access

Festivalbesökaren är medveten om att spelställena har begränsad kapacitet och kan bli fulla. FKP Scorpio reserverar sig för rätten att bestämma när en lokal är stängd för inträde. Festivalbesökaren behöver vara ute i god tid för att försäkra sig om tillträde.

Vad detta kommer att betyda är högst osäkert. Men om man har en konferensbiljett av typen ”Delegat Prio” à 4.500 SEK kommer man alltid in, på något magiskt sätt. Om man nu inte är uppbunden i någon paneldebatt eller workshop. Vad dessa kommer att handla om vet vi inte heller än.

Så det är lite av grisen i säcken om man handlar i dagens läge. Men att det blir en väldans massa musik kan man vara säker på. Vanliga biljetter kommer i dessa varianter:

Festivalbiljett – 695 SEK
Festivalbiljett student – 595 SEK (missa inte detta!)
Endagsbiljett – 295 SEK
Biljetter till enskilda konserter finns inte.

 

Att Hello Saferide är bokad slog ned som en bomb i dag. Annika Norlin, som hon egentligen heter, har ju dragit sig tillbaka från musiken för att studera psykologi. Fast så kom det, från ingenstans, en ny platta den 3 september. En märkvärdig skapelse som knappt är musik, så avskalad är den. Det är nästan bara hennes röst som skapar melodi och rytm. Och en trummaskin instrålad från 1980-talet. Feminismen i I was Jesus är både bitande och humoristisk. När hon sjunger på svenska heter hon Säkert!, och kanske får vi några översatta låtar därifrån också. Men jag tycker inte du ska gå. Flygeln är för liten, och jag vill inte stå i snön utanför.

 


Stekhet. Beatrice Eli kommer till Klubb Republik på Trappan redan om en vecka.

 

En mindre (eller, kanske inte) bomb är att Beatrice Eli också är bokad. Hon är stekhet just nu trots att hon släppte sin debutplatta… igår. Eller just därför, kanske. En enig kritikerkår (utom Corren, ha ha) skriker sig hesa till hennes lov. Hon står för en annan sorts feminism. Men all feminism är bra, och detta är ungt och kaxigt. Släng upp en hundring och gå och se henne redan nästa fredag på Klubb RepublikTrappan, vet jag! Om ni är unga nog. I kropp eller själ.

Text: Michael Strandhed
Foto: Where’s the Music? och Live Nation

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

NORRKÖPING

12 – 14 februari 2015
Where’s the Music?

Prod: FKP Scorpio

SPELKLARA
Adna FKP
Andreas Moe FKP
Beatrice Eli FKP Facebook stipendium YouTube spelning
Caotico FKP
Erik Rapp FKP
Hello Saferide  FKP hemsida Facebook YouTube
Jennie Abrahamson FKP
Kite FKP
Kitok FKP
Merely FKP
Spiders FKP
The Hanged Man FKP
Thundermother FKP

LÄNKAR
Where’s the Music? hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.