• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Shoo Shoo hyllar swingande Sisters (recension)

Shoo Shoo Sisters
Shoo Shoo Sisters. Musikalartisterna Jessica Stendahl, Linda Olsson och Matilda Grün blåste liv i USA:s musikikoner Andrews Sisters på Studio Skandia. 

 

Musikikoner med 113 (!) hits på The Hot 100

 

Norrköpingssystrar – roliga, återhållsamt sexiga och skönsjungande. Musikalartisterna Jessica Stendahl (Norrköping), Linda Olsson (Norrköping) och Matilda Grün (S:t Anna) blåser liv i USA:s musikikoner Andrews Sisters med en svängig eftermiddagsshow. Tillsammans kallar de sig Shoo Shoo Sisters och gör sällskap med ett tajt kompband. Premiären på nyrenoverade Studio Skandias hylla i söndagen lovade gott.

 


Ljusshow. Snygga omgrupperingar ger omväxling.

 

The Andrews Sisters var en amerikansk jazzpopgrupp som slog igenom 1939 med Bei mir bist du schön, som man nu mest hör på ”der Oktoberfest” med ompa-bompaorkester. De hade 113 (!) hits på The Hot 100 i USA och var särskilt populära under andra världskriget, då de, tillsammans med Glenn Miller, troligen var de största musikikonerna överhuvudtaget.

Låten Shoo Shoo Baby, som gruppen är döpt efter, var med i filmen Three Cheers for the Boys från 1943 och spelades också in med Sinatra och Nat King Cole förutom Miller.

Jessica Stendahl har blåst liv i dessa swingsystrar med Linda Olsson och Matilda Grün, dessutom har hon, med mycket slit, översatt flera av låtarna till svenska. För mig som ”purist” känns det egentligen onödigt, men det var till och med 1960-talet norm i Sverige – även i klassisk musik – att sjunga allt på svenska, så faktiskt är det tidstypiskt.

Rum and Coca-Cola var en annan stor hit med Systrarna, det gällde att komma med lättsam underhållning med sång, dans och sprit under andra världskrigets fasor. I Can Dream, Can’t I, var också en stor hit som Linda Olsson här sjöng med stundom riktigt bra röst.

 


Drömröst. Linda Olsson.

 

Tjejerna var både roliga och lite återhållsamt sexiga på tidsmanér, dansade snyggt och hade ett tajt kompband. Det var en del svenska nummer med också, som Min Soldat, det passade bra in i 1940-talstemat, även om den kanske är uttjatad.

Matilda Grün och Linda Olsson sjöng fint, speciellt kanske Olsson, men Jessica Stendahl var en ren fröjd att skåda med sin avslappnade röst, självklara scennärvaro och sångglädje och var definitivt kvällens stora behållning.

Föreställningen filmades av Nordrama, passande nog, och vi hoppas fler kan ta del av showen.

Text: Lars Henriksson
Foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STUDIO SKANDIA Norrköping

9 november 2014
Shoo Shoo Sisters

A tribute to the Andrews Sisters
Prod: PNMmusic

MEDVERKANDE
Matilda Grün
Jessica Stendahl
Linda Olsson
Kompband

LÄNKAR
Jessica Stendahl hemsida Facebook
Matilda Grün info Facebook
Linda Olsson info Facebook
Studio Skandia hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.