• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Dramatiserad bok ska locka till läsning

Till slut uppdagas sanningen.
Till slut avslöjas sanningen.

 

Läslusten ska väckas med alla medel

 

Läslust är ett stort läsfrämjande projekt i Norrköping. Stadsbiblioteket samarbetar med Kulturskolan, Konstmuséet, Stadsmuséet, Cnema, Centrala Elevhälsan, grundskolorna, Kultur- och Fritidskontoret, Utbildningskontoret och fria kulturaktörer.

Nio klasser från sex skolor deltar i projektet som kommer att sträcka sig in över vårterminen 2015. Genom att arbeta ute i klasserna och genom att bjuda in till besök på biblioteket och museerna är det meningen att man skall arbeta med boksamtal och andra estetiska ämnen som bild, drama, film och musik.

 


Journalisten berättar. Eleverna antecknar.

 

I torsdags var fjärdeklassare från Rambodalskolan inbjudna till Stadsmuseet. De fick delta i en dramatiserad bokpresentation av Jakob Wegelius Augustprisbelönade bok Legenden om Sally Jones.

Först såg de ett antal scener där både apor och rånare efterlystes. Journalisten, alias Kicki Pauser, utsåg tidigt eleverna till sina journalistassistenter och de sågs flitigt notera alla tips som gavs och även svaren på de nyfikna frågorna noterades flitigt i blocken.

Kristina ”Kicki” Pauser är anställd vid Kulturskolans kulturlag och hon är projektledare tillsammans med bibliotekarien Susanna ”Sanna ” Lönnqvist. Vid presentationen medverkade också teaterpedagogen Lina Blikstad och bibliotekarien Karin Nilsson.

Avslutningsvis samlades alla i museets smedja där också sanningen bakom händelserna avslöjades. Men den är det bara eleverna i de nio deltagande klasserna som får ta del av!

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

LÄNKAR
Legenden om Sally Jones info

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dramatiserad bok ska locka till läsning

  1. Pingback: Sally Jones ska väcka elevernas läslust | KULTURSIDAN.nu