• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Shirley Clamp fyllde Studio Skandia

Shirley Publiksolo - Foto Josefina
Singupshow med publikinslag. Det blev en riktig Go’ kväll med Shirley Clamp med band på Studio Skandia i torsdags.

 

Konsert med komik blir ”singupshow”

 

– Min mamma sa: ”Hörru du Shirley, det finns bara en Aretha Franklin.” ”Ja, men jag har ju mina drömmar”. Humor har hon också. Shirley Clamp fyllde Studio Skandia med sång, prat och värme i torsdags kväll. Hon bjöd både på låtar från karriären och på sig själv. Och visst fick hon låna en ängel.

Feelgoodshowen Go’kväll, mitt namn är Shirley Clamp bjöd förutom på pop- och schlagersångerskan också på tajta musiker, en medsångerska och låtar från karriären, som Du är allt och Mina minnen. Och förstås Jag fick låna en ängel.

– Det kändes som att folk var överraskade, de tyckte att det var mycket bättre än de förväntat sig, säger Magnus Jonsson som skötte ljudet på Studio Skandia under kvällen.

– Det var mycket humorgrejer emellan låtarna, så det var mycket mer än en spelning. Publiken fick stand-up comedy, tillägger kollegan Peter Hansen som också uppskattade konserten som Shirley Clamp själv betecknade som en ”singupshow”.

 


Shirley Clamp bjöd på både låtar från karriären och på sig själv.

 

Att Shirley Clamp är en upplevdes som en jordnära person med god publikkontakt kan förstås ha att göra med den intima lokalen. Det är inte många meter mellan scen och salong. Publiken kommer nära. Det ger en stämning som även värmer upp artisten.

– Hon bad en tjej komma upp och sjunga. Shirley såg att hon satt vid bordet och sjöng med. Så hon stoppade bandet – ”Kom upp och sjung med mig” – och körde igång bandet igen, berättar Mats Roos, ny delägare i Nordrama som driver Studio Skandia.

Salongen var välfylld och välkände Roland Engdahl var ”förband” till kvällens huvudartist. Nästa vecka bjuder Studio Skandia på olika akter fyra kvällar i rad. Efter torsdagens Estraden, då Åsa Tåhlin och Albin Fronczak ger ett Monica Zetterlund-program som spelas in för TV-sändning, följer konserter med Vågerud, AirCraft Big Band och slutligen en riktig Sextiotalskväll som hyllar Hasse & Tage, Monica Zetterlund (igen) och Lill Lindfors. Men åter till torsdagens konsert med Shirley Clamp.

– Hon är proffs ut i fingerspetsarna och har en fantastisk röst, säger Mats Roos och avslutar: En fantastisk kväll.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Josefina Dernsjö och Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STUDIO SKANDIA Norrköping

16 april 2015
Go’kväll – mitt namn är Shirley Clamp

Shirley Clamp med orkester

Nästa vecka på Studio Skandia

23 april kl 19.30 Estraden (TV-inspelning)
Monica Zetterlund i ord och ton
Åsa Tåhlin, pianist Albin Fronczak
& Folkmusikgrupp från Kulturskolan.

24 april kl 21
Vågerud

& Christian Hellesen-Hansen

25 april kl 19.30
AirCraft Big Band

26 april kl 18
Ljuva Sextiotal
med Novelty Sisters, Red Hot Jazz Band, Fourkvartetten med Jonathan Månsson och med Åsa Standar och Claes Hagwall som solister

LÄNKAR
Shirley Clamp hemsida Facebook
Studio Skandia hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.