• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fria tolkningar av ”Arbete” som fotografi

9till5
Vad är arbete? 25 fotoelever levererar sina tolkningar på Arbetets museum.

 

Är arbete det som sker ”9till5”?

 

Svaret på den frågan får man inte när man besöker Arbetets Museum och  fotoutställningen 9till5 som har vernissage nu på lördag. Det man får veta är däremot hur 25 elever vid Yrkeshögskolan Fotograf för reklam och magasin i Gamleby tolkat uppgiften att skildra begreppet Arbete.

 

9till5, Arbete som modebild
Vitt. Arbete som modefotografi.

 

Gamleby Folkhögskola och dess fotoelever har varit flitiga gäster hos Arbetets Museum under många år. Sedan några år så har det blivit ett samarbete på ett mera uttalat sätt med just Yrkeshögskolans utbildning.

– I år är det ett av museets kärnämnen, Arbete, som skildras i studenternas fotografier, berättar museiintendent Annelie Egelin Tärning.

Det är 25 olika tolkningar som besökarna får ta del av. I verkförteckningen som finns att låna får man veta hur studenterna resonerat samt hur deras framtidsdrömmar ser ut.

Vid pressträffen var Cornelia Wahlberg, från Bollnäs, och Christoffer Sundqvist, från Katrineholm, på plats och berättade hur de tänkt kring sina bidrag. Cornelia skildrar snabbmatskulturens våndor i sin bild medan Christoffer förnyar en gammal vision om en bländande idé.

Utställningen visas mellan den 30 maj och den 20 september. Den är väl värd att besöka för att se hur dagens studenter ser på begreppet Arbete, tolkat mer eller mindre fritt.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ARBETETS MUSEUM Norrköping

30 maj – 20 september 2015
9till5

Fotografi
Prod: Elever vid Yrkeshögskolan Fotograf för reklam och magasin, Gamleby

LÄNKAR
Gamleby Yrkeshögskola hemsida
Arbetets museum hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.