• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Osäkrade minnen från Bråvalla dag 1 (recension)

A Day To Remember.
Tuff. Tuffare. Tuffast. Svär gör han också, sångaren Jeremy McKinnon i A Day To Remember.

 

Gitarrens högre toner går inte igenom

 

Tuffa A Day To Remember bjöd på en professionell och kraftfull show trots en grötig ljudbild. Gruppen blandar friskt mellan skatepunk och death metal. Men varför måste Jeremy McKinnon svära hela tiden?

Bastrummans dubbeltramp får hela marken att skaka och bröstkorgen nästan trycks ihop när ljudvågorna sprider sig från scenen. Ljudet är starkt, precis lika onödigt starkt som förr om åren när band som spelar gitarrbaserad, hård och tuff musik ska försöka höras så långt som möjligt.

Onödigt starkt säger jag, trots att jag gärna spelar starkt själv. Men det är viktigt att veta att mitt starka ljud och det man kan få uppleva som gäst på Bråvalla inte är i samma division. Det händer saker med ljudbildens helhet när basen och trummorna är så dominerande. Gitarrens högre toner går inte igenom och power-ackorden blir mest en gröt som inte är till någon större glädje.

 

A Day To Remember
En otroligt tight och kraftfull show med A Day To Remember.

 

Efter att ha fått höra hur A Day To Remember KAN låta på inspelningar så måste jag erkänna att jag blev lite besviken. Men det var en otroligt tight och kraftfull show man bjöd på. Professionellt av högsta klass, om man nu bortser från det som drog ner helheten, nämligen ljudet. Visst är det viktigt att publiken hör musiken ordentligt men det som krävs för det var långt över den gränsen.

En annan sak jag reagerade negativt på var att sångaren Jeremy McKinnon var tvungen att svära i varenda ”fucking” mening i mellansnacket. Lika omotiverat som det jag nyss skrev kändes det. Jag fick en gång lära mig att den som svär egentligen är osäker och vill verka tuffare än han eller hon egentligen känner sig.

Det är svårt att sätta en stämpel på gruppen. Det blandas friskt mellan skatepunk och death metal, gärna i en och samma låt, vilket får det att verka som att det görs för sakens egen skull och inte nödvändigtvis för att finns en riktig anledning. Men mina åsikter är mina egna och det är ingen tvekan om att alla fans som trängdes framför scenen var med på noterna och uppskattade gruppens framträdande mer än jag själv.

Det blev ändå en dag att minnas, Bråvalla festivals första dag, den 25 juni 2015. En av anledningarna kommer i en separat recension.

ADTR, som hållit på sedan 2003, består av följande medlemmar: Jeremy McKinnon sång, Neil Westfall gitarr, Joshua Woodard bas, Alex Shelnutt, trummor och Kevin Skaff, också gitarr.

Text: Björn Eriksson
Foto: Klara Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BRÅVALLA FESTIVAL Norrköping

25 juni 2015
Scen: Panorama 18.00
A Day To Remember

LÄNKAR
A Day To Remember hemsida Facebook
Bråvalla festival hemsida Facebook

BRÅVALLA – TORSDAG 25 JUNI
Sonic Surf City i sinnessjukt tempo recension Kultursidan.nu 25/5 2015

BRÅVALLA – INFÖR FESTIVALEN
Nu du Bråvalla. Nu kör vi! reportage Kultursidan.nu 25/6 2015
Planera för Bråvallafestival i tio år till krönika Kultursidan.nu 24/6 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.