• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

De fyra coola syskonen Sierota (recension)

Echosmith
Sångerskan Sydney rör sig på scenen med en självklarhet och en intensitet som är omöjlig att motstå.

 

”Vårt mål är att de ska bli kära i varandra”

 

Ljud från synthar strömmar ur högtalarna. En efter en kommer bandets medlemmar ut på scenen. Trummor, gitarr och bas läggs till ljudbilden, ett instrument i taget. Sist ansluter sångerskan och konserten drar igång.

Jag har inte hört Echosmith förut och vet inte vad jag kan vänta mig men jag måste erkänna att de tar mig med storm. De fyra syskonen Sierota från Los Angeles är oförskämt unga. Trummisen Graham är bara 16 år och gitarristen Jamie som är äldst är 22. Trots detta ger de ett professionellt och erfaret intryck, både i musiken och framträdandet.

Sångerskan Sydney rör sig på scenen med en självklarhet och en intensitet som är omöjlig att motstå. Hon får en omedelbar kontakt med publiken och den finns kvar genom hela konserten.

 

Echosmith
Inför låten Come with me ber Sydney två personer ur publiken att komma upp på scenen.

 

Musiken har tydliga influenser från 1980-talets New wavescen. Snygga melodier, synthmattor och gitarrslingor som skulle kunna höra hemma i en låt av the Cure. En av kvällens två covers tillhör också den eran, This must be the place med det amerikanska new wavebandet Talking Heads.

Inför låten Come with me ber Sydney två personer ur publiken att komma upp på scenen. ”Vårt mål är att de ska bli kära i varandra” säger hon. Någon kärlek verkar dock inte uppstå, men det är i alla fall två glada fans som dansar med bandet tills låten är slut.

Plötsligt fylls luften av jättelika ballonger. De skickas runt tills de spricker en efter en och färgglad konfetti regnar över den dansande och hoppande publiken.

Stämningen är på topp när konserten går mot sitt slut och publiken sjunger med för full hals i den sista låten, Echosmiths största hit Cool kids. Jag går därifrån med ett leende på läpparna och den bestämda åsikten att det här var höjdpunkten på torsdagens Bråvallafestival.

Text: Hanna Svensson
Foto: Klara Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BRÅVALLA FESTIVAL Norrköping

25 juni 2015
Scen: Pacific 20:00
Echosmith

LÄNKAR
Echosmith hemsida Facebook
Bråvalla festival hemsida Facebook

BRÅVALLA – TORSDAG 25 JUNI
The Districts hårda 1900-talspop recension Kultursidan.nu 26/6 2015
Osäkrade minnen från Bråvalla dag 1 recension Kultursidan.nu 26/6 2015 (A Day To Remember)
Sonic Surf City i sinnessjukt tempo recension Kultursidan.nu 25/5 2015

BRÅVALLA – INFÖR FESTIVALEN
Nu du Bråvalla. Nu kör vi! reportage Kultursidan.nu 25/6 2015
Planera för Bråvallafestival i tio år till krönika Kultursidan.nu 24/6 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.