• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Weeping Willows snygga höjdtoner (recension)

Weeping Willows
Helt tjockt med folk när Weeping Willows spelade. Det fick bli en improviserad mobilbild på långt håll.

 

Inte så deppiga som ibland sägs

 

Ola Nyström briljerade på gitarren. Med sångaren Magnus Carlson i spetsen bjöd Weeping Willows på en fin upplevelse. Lördagen var en fin dag för Munken in the Park, helt tjockt med folk och vackert väder.

En besökare i öltältet bakom scenen frågade var Weeping Willows var. Jag sa: ”Gå mot tenoren”. Säkert är Magnus Carlson en av Sveriges bästa sångare, egentligen är han väl dock baryton med ett bra mellanregister och snygga höjdtoner. Dessutom har han en sorts halvröst i sin arsenal, en något beslöjad blandning av den ordinarie manliga bröstklangen och en klokt använd falsett. Ett ärrat proffs alltså, i lekmannatermer!

Sångaren är influerad av Morrisey men har en mera poetisk-sentimental ådra och är inte lika vass i uttrycket. Det klingar alltid vackert med öppen och mjuk klang, även om han verkade nervös i början och blev lite låg, även om det ändå (!) lät snyggt. Kanske blev han överrumplad av den talrika publiken – det var helt tjockt med folk – och det vackra vädret.

Touch me är väl deras största hit, som inleds med en hyllning till Tracks. Texterna är ofta vackra och ganska djupa, om än ej så ”deppiga” som ibland sägs, och flera rader fastar i huvudet – det här är ingen vanlig smörpop.

Bandet med omväxlande gitarr(er) och keyboard låter bra och ibland tungt, speciellt briljerar Ola Nyström på gitarr. Överlag är de tajta och bjöd samtliga på en fin upplevelse, bra av Munken in the Park att lyckas få hit ett så relativt stort band och en ”grym” frontfigur.

Text: Lars Henriksson
Foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

MUNKEN IN THE PARK Norrköping

1 augusti 2015
Weeping Willows

Arr: Saliga Munken

LÄNKAR
Weeping Willows hemsida/Facebook
Saliga Munken hemsida Facebook FB-evenemang 
Louise Hoffsten inledde Munkens fest recension Kultursidan.nu 1/8 2015
Munken nästa gratisfest in the Park reportage Kultursidan.nu 30/7 2015
Weeping Willows: Kärlek är politik reportage Kultursidan.nu 4/4 2014

Tagged . Bookmark the permalink.