• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

ÅC Danell ställer ut på Galleri Sander

Stadens speglingar
Konsten i staden. I fönstret ligger fyra verk av ÅC Danell, fler anas bakom glasets speglingar.

 

Himlen är alltid högre

 

Himlen och vidderna breder ut sig hos ÅC Danell. De tar överraskande stor plats trots målningarnas ofta modesta format. Det har gått några år sedan han senast ställde ut på Galleri Sander – då var det 2008 – den här gången är det främst en mix av landskap och stadsbilder, Stockholm känns igen.

Några pastellkritor har placerats i en av galleriets fönsternischer men mestadels målar han i olja på duk, lägger till färgen och skrapar bort nästan lika mycket. Det ger en yta som patinerar såväl duk som motiv, allt ses som genom ett morgondis. Något som varit, något som nästan inte längre är. Oavsett om det är stadsgatan där en bil just far iväg, nästan bortskrapad, eller ett hus på landsbygden. Där tar fälten och himlen sådan plats att husen nästan plattas till för att snart vara helt försvunna. I staden kan husen resa sig högt, men himlen är alltid högre.

Endast två målningar har levande modeller, om man bortser från någon enstaka gestalt i ett gathörn. Liten flicka och Väntrum. Flickan möter avporträtterarens blick. I väntrummet sitter en man och  – väntar – på vad? Han är liten i det stora grå rummet med den stora dörren, grå är han själv, nästan så han försvinner in i väggen. Snart är också han borta.

De inre rummen ägnas dels åt konstklubben Våga Se:s nya årsblad, dels åt en blandad utställning.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

  • GALLERI SANDER Norrköping

  • 24 september – 8 oktober 2011
    ÅC Danell
    Målningar

 

LÄNKAR
Galler Sander hemsida
ÅC Danell hemsida

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to ÅC Danell ställer ut på Galleri Sander

  1. Pingback: Danell, Ekegren och Petterson på NP33 – KULTURSIDAN.nu