• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Myggjagare & Näbbstövlar i Folkets Hus (recension)

Som ABBA
Glöm inte platådojorna. När ABBA ställde sig på höga klackar hände något på den svenska och internationella musikscenen. Nu återuppväcktes bandet i Skärblacka Folkets Hus.

 

Färgstark nostalgitripp med klackhöjd

 

Glöm inte platådojorna! Nostalgiföreställningen Myggjagare & Näbbstövlar reser i snabb takt genom det svenska folkhemmet på musikens vingar. Riksteaterföreningen KariN gjorde gemensam sak med och i Skärblacka Folkets Hus i söndags.

Bakom föreställningen står produktionsbolaget Humor Musik & Allvar som nu gör sin tredje musikaliska berättarresa på temat. Tidigare har de uppmanat publiken att Ta´t lugnt ta en Toy och Tag det rätta, tag Cloetta.

Den nya föreställningen släpper gamla rubrikslogans och svingar sig ner i klackhöjd – skor som signalerar årtiondenas gång. Solveig Bergqvist Larsson har skrivit manus medan musiken så att säga ger sig själv.

 

Myggjagare och näbbstövlar
Retromick och kortkort. Som Rock-Olga just när 1950-talet gått över i 1960-tal.

 

Från Rock-Olga och Rock around the clock till ABBA och trädkramare. Artisterna kan både göra sketcher och spela musik. Vi får en popkulturhistorisk exposé med rock, musikal och ABBA och en del tidstypiska element.

Solveig Bergqvist Larsson är berättare men de facto leading lady är nog ändå Cecilia Kyllinge, som bjuder på många roliga ögonblick med allt från Sugar in the morning och My Fair Lady till Å, å, å tjejer och ABBA. Det är också imponerande hur många och hur snabba klädbytena är.

Gruppen är mångsidig med roligt skådespel och bra musicerande, även om det finns potential att höja kvalitén på sånginsatserna ännu mer. Poängen här var förstås att snabbt blanda genrer och epoker, men jag skulle gärna också höra en mer koncentrerad show med denna färgstarka ensemble.

Presentationen fick också ibland drag av högläsning även om den var effektiv. Förvisso var showen väldigt ny för gänget så den kommer säkert att utvecklas ytterligare efter hand. De roliga kostymerna och enkla, men fyndiga, scenlösningar gjorde också sitt till.

© Text: Lars Henriksson och (inledande ram) Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Lars Henriksson

FOLKETS HUS Skärblacka

31 januari 2016
Myggjagare & Näbbstövlar

En musikalisk berättarresa genom 50-60-70-tal
Prod: Humor, musik & allvar

Arr: Riksteaterföreningen Karin och Skärblacka Folkets husförening

MEDVERKANDE
Solveig Bergqvist Larssson
Cecilia Kyllinge
Anders Larm
Jan-Olof Jonsson

LÄNKAR
Solveig Bergqvist Larsson hemsida
Humor, musik & allvar hemsida
Riksteaterföreningen KariN hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.