• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Musical Dreams både rolig och stark (recension)

Musical Dreams
Flygande start. Musical Dreams inleder med ett sprakande ensemblenummer. Marcus Fyrberg, höjdhopparen längst till vänster, står för musikalens koreografi.

 

Många klassiska musikalpärlor

 

Klassen blir inlåst i gympasalen. Musikallåtar ska göra dem fria, men vad kan de för några? Det är ett roligt koncept. Fyra skickliga solister och en stor ensemble med sångare och dansare gör Musical Dreams till en potentiell kioskvältare i ProNova.

 

Musikaliskt drömpussel
Lagarbete. I Musical dreams bidrar alla till att lösa pusslet. Christoffer Perenkranz, Camilla Isaksson och Eleonor Eriksson, i bakgrunden skymtar ViN-kören.

 

Konceptet av Carina Perenkranz är lite likt det i High School Musical. Hon har fyra bra solister och en solid kapellmästare i Henrik Bergion, det kommer man långt med. Körinsatserna och dansen är också bra överlag, som helhet är det här en mycket stark föreställning med många gedigna inslag, både för musikaliska oskulder och mer inbitna.

Själva handlingen, om en klass som blir inlåst i gympasalen av en magisk röst och måste sjunga sig ut, är mest en klädhängare att sätta ”numrena” på – där vi hittar många klassiska musikalpärlor, från Sound of Music till Hair och Les Misérables. Ändå fungerar det och blir roligt och solisterna var alla skickliga och bra på både skådespel och dans.

Måste jag singla ut någon får det bli Eleonor Eriksson, formellt inte den mest välutbildade, men det lät fräscht med visst ”ping”, det vill säga hon har ett bärigt sound med lite mer ”metall”. Hon skulle säkert bli en bra klassisk sångerska, vilket förstås gläder en operaälskare.

 

Eleonor Eriksson och Camilla Isaksson
Skickliga solister. Eleonor Eriksson och Camilla Isaksson i inledningen till Let the Sunshine In ur Hair.

 

Männen var starka både sångligt och koreografiskt, även i kören där de var få, men några hade bra pipa. Annars brukar ju tjejerna vara klart överlägsna men här var det jämställt. Henrik Bergion har kommit med ett gediget och framförallt tålmodigt arbete och Carina Perenkranz har gjort ett utmärkt jobb, här har hon en potentiell kioskvältare.

© Text: Lars Henriksson
© Foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

RESURSEN, PRO NOVA Norrköping

7 – 16 april 2016
Musical Dreams

Av Marcus Fyrberg och Carina Perenkranz
Regi: Carina Perenkranz
Koreografi: Marcus Fyrberg
Bildspel: Tore Myklebust
Showdoctor: Tore Myklebust och Henrik Bergion
Prod: Chopp Event med stöd av Norrköpings kommun

MEDVERKANDE
Solister: Eleonor Eriksson, Marcus Fyrberg, Camilla Isaksson och Christoffer Perenkranz
ViN-kören under ledning av Henrik Bergion
Chopp Choir
Dreams – Dansare/Cheer leaders

LÄNKAR
Musical Dreams Facebook FB-evenemang
Lars Henriksson – Operalaven hemsida
Musical Dreams med nya Chopp Event reportage Kultursidan.nu 31/3 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.