• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Matilda Hansson sjunger för Världens Barn

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/6240750611/[/flickr]

Amina Myrén från Rytmus är en av värdarna vid välgörenhetskonserten
för Världens barn i Renströmmen på lördag. I handen håller hon årets novellsamling
som säljs till förmån för Världens barn.

 

Konserter för alla smaker på Dynamo/Renströmmen

 

Inte någon TV-tittare eller radiolyssnare har undgått att Radiohjälpens årliga insamlingskampanj Världens Barn pågår just nu. I Norrköping ordnas sedan tre år tillbaka en Välgörenhetskonsert för Världens Barn i Renströmmen och på lördag den 15 oktober är det dags för årets.

Man har i år lyckats locka en verklig toppartist då Sankt Annas kvinnliga musikalstjärna Matilda Hansson, med bakgrund på De Geergymnasiet, kommer som gästartist. Hon kommer att både att framträda tillsammans med ungdomskören Salta röster och genomföra en egen avdelning. Det kommer bjudas ett omväxlande sång och musikprogram med en stor bredd på musikstilar. Suzukistråkar, jazzband och storband finns med på programmet för att nämna exempel.

Arrangörerna från IOGT-NTO, Renströmmen, Norrköpings Musikklasser, Rytmus Musikgymnasium, De Geer-musikgymnasium, och Kulturskolan hoppas i år förbättra det tidigare insamlingsrekordet drygt 36.000 kronor och hoppas att många kommer till denna konsert med så många duktiga ungdomar.

Det kommer också att finnas möjlighet att köpa boken Mästarprov Noveller för Världens Barn som innehåller texter av ett 30-tal av världens bästa författare – bland annat av nobelpristagaren Tomas Tranströmer. En CD med novellerna inlästa följer med boken.

Men redan på fredagskvällen ordnas en konsert till förmån för Världens Barn som kallas för POP 4 CHILDREN’s RIGHTS på Dynamo som Kulturkammaren numera heter. Arrangörer här är Världens Barn, Dynamo, Studiefrämjandet och Broadway Bistro. Lokala grupper kompletteras med en grupp från Falun – Sidereal Time som betraktas som kvällens höjdpunkt. På artistlistan finns Zebastian & The Sun, John Daniel, Ebba & Cerefie och Anna Bandit.

Stiftelsen Radiohjälpen startade kampanjen Världens barn redan 1997. Varje år genomförs kampanjen tillsammans med ett varierande antal organisationer med ett stort antal aktiviteter runt om i landet och en riksomfattande insamling mellan den 8 och 15 oktober.

I år är 12 organisationer aktiva i kampanjen: Diakonia, Erikshjälpen, Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUK-KFUM, Lions, Plan Sverige, PMU InterLife, Rädda Barnen, Svenska Röda korset, Svenska kyrkan och Vi-skogen. Ytterligare 9 organisationer deltar i kampanjen på olika sätt. Gemensamt för alla är att de har 90-konton och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Insamlingen till Världens Barn pågår i princip under hela året och arrangörerna skriver: ”Världens Barn är hela Sveriges gemensamma angelägenhet. Tillsammans kan vi alla vara med och bidra till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid.”

Text: Sven Åke Molund
Foto: Sven Åke Molund samt medverkande artister

 

  • DYNAMO NORRKÖPING

  • Fredag 14 oktober 2011 kl 19
    Pop 4 Children’s Rights
  • Sidereal Time
    samt
    Zebastian & The Sun
    John Daniel
    Ebba & Cerefie
    Anna Bandit

 

  • RENSTRÖMMEN Norrköping

  • Lördag 15 oktober 2011 kl 16
    Välgörenhetskonsert för Världens Barn
  • Matilda Hansson
    samt
    Unga förmågor från
    Norrköpings musikklasser
    Rytmus musikgymnasieum
    De Geer musikgymnasium
    Kulturskolan
    m fl

 

LÄNKAR
På gång lördag konsertinfo
Världens barn sida IOGT-NTO
Världens barn sida Radiohjälpen

 

FLER BILDER FRÅN PRESSTRÄFFEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627761397857″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.