• KULTUR-ANNONS

     

     

  • NYHETER

Robin Hoodmusikal intar Skandiateatern


Konflikt. Kyrkan, hovet och rövaren. Bakom Go On Stage, som sätter upp Robin Hood på Skandiateatern, står Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar.

 

Unga från hela kommunen samarbetar

 

NORRKÖPING Go On Stage. Nu ställer Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar äventyraren Robin Hood på musikalscenen. På torsdagen kom skådespelare och musiker in i Skandiateatern efter vinterns repetitioner.

Go On Stage, under den uppmaningen samarbetar Norrköpings fritidsgårdar och Kulturskolan i projekt som kan samla ungdomar från alla håll i kommunen. Efter en rad föreställningar med Shakespeares dramatik har nu ledarna Annika Svensson och Pia Molin valt att göra musikteater om Robin Hood.

 

Robin Hood
Marion. Robin Hoods älskade spelar förstås en roll i handlingen.

 

Robin Hood är ju en sagofigur, eller möjligen en sann figur, som vi alla har en relation till. Ursprunget till Robin Hood har sagts vara en fredlös stråtrövare i 1200-talets England och över tid har Robin Hood fått olika roller i sång, sägen, litteratur och film. På 1400-talet så kom hans käresta Marion med i handlingarna, hon finns med i denna föreställning också.

Med premiär onsdag 1 mars spelas sex föreställningar på Skandiateatern. I torsdags var det dags för att känna på Skandiateaterns scen efter vinterns repetitioner på annat håll. Ett av målen med verksamheten är, förutom den konstnärliga, att låta ungdomar från olika delar av kommunen lära känna varandra.

 

Robin Hood
Dansare. Tempot höjs när dansgruppen repeterar.

 

Handlingen innehåller musik, dans och berättelser. Ett par repetitioner återstår och ett genrep innan allt är klart för att släppa in publiken till Skandiateatern.

Omkring 45 ungdomar medverkar på scenen och i orkestern. Man riktigt känner hur aktörerna går in i sina roller och hur deras intresse för sång, dans och teater kommer fram. Flera av dem har erfarenhet från tidigare uppsättningar, inte minst från Macbeth som spelades hösten 2015. Bakom skådespelarna finns också en orkester.

Kulturskolan satsar 300.000 kronor på hyra och teknisk utrustning som används i föreställningen. Detta har möjliggjorts tack vare Kulturrådets bidrag på 800.000 kronor som skolan tilldelades sent i höstas.

Merparten av kostymerna har Viktoria Ahlin sytt, några praktplagg är inlån från Östgötateatern.

© Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SKANDIATEATERN Norrköping

1 – 11 mars 2017
Robin Hood

Musikteater
Manus och regi: Annika Svensson och Pia Molin
Prod: Go On Stage – Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar i samarbete

LÄNKAR
Robin Hood Populär historia
Kulturskolan hemsida Facebook FB-evenemang
Kulturrådet ger Kulturskolan 800.000 kr KortKort Kultursidan.nu 20/12 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Robin Hoodmusikal intar Skandiateatern

  1. Pingback: Robin Hood ger systerskapet scenrum (recension) – KULTURSIDAN.nu