• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Arkeologens östgötska utflyktstips

Göta virke och andra historiska platser

SÖDERKÖPING
Göta virke är inte ett sågverk. Det är ett forntida försvarsverk i trakten av Västra Husby. Om detta och andra kulturhistoriska lämningar i Östergötland föreläser Mattias Schönbeck på Stinsen på torsdag. Arkeologens utflyktstips i Östergötland

Mattias Schönbeck tipsar om flera sevärda, intressanta och spännande kulturhistoriska platser som passar för dagsutflykter, som är lätta att besöka och där det finns möjlighet att parkera och få information.

Tanken är, att efter föreläsningen ska man knappt kunna bärga sig innan man packat kaffekorgen och utflyktsfilten för att ge sig ut. Möjligen att man väntar till i maj med utflykterna…

Föreläsningen ingår i föreläsningsserien ”Retro – kulturhistoriska tillbakablickar” som Kulturkontoret/Medeltidscentrum genomför i samarbete med Folkuniversitetet.

Mattias Schönbeck är arkeolog och arbetar på Länsstyrelsen som biträdande länsantikvarie. Han arbetar med de objekt och kulturreservat som vårdas och skyltas och har medverkat till att flera filmer om intressanta kulturhistoriska platser har gjorts,  bland annat Göta Virke i Söderköpings kommun.

STINSEN Söderköping

2 mars 2017 kl 18.30
Arkeologens utflyktstips i Östergötland

Mattias Schönbeck, biträdande länsantikvarie
Arr: Kulturkontoret/Medeltidscentrum och Folkuniversitetet

LÄNKAR
Göta virke Wikipedia
Söderköpings kommun Kulturkontoret/Medeltidscentrum hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.