• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Allsång på turné startade vid Färgargården


Sångsugna. Många kom till Allsång på Turné som hade sin premiär på Färgargården i torsdags.

 

Trångt, trevligt & mysigt!

 

NORRKÖPING Tre färgglada allsångsledare och en sångsugen publik. Chopp Event och Thalias vänner har slagit ihop sina allsångspåsar och ger sig ut på turné. Torsdagens premiär vid Färgargården var lyckad, det var trångt, trevligt och mysigt.

Sällskapet Thalias Vänner har en lång allsångstradition i Norrköping. Många år i Hörsalsparken innan den byggdes om med legendariske allsångsledare L V Eriksson och sedan några år i Knäppingsborg med Per-Olof Gustavsson som ledare. Årets upplägg har fått titeln ”Allsång på turné” och görs i samarbete med Chopp Event.

Vid premiär på Färgargården fanns tre allsångsledare finns på plats, Carina Perenkranz, Marcus Fyrberg och Per-Olof Gustavsson. Kanske lite ovana att samordna med varandra under premiärkvällen men tillsammans höll de ett högt tempo, såg till att programmet flöt på och hade bra publikkontakt.

Husbandet Clara Turdén, som tog studenten från De Geergymnasiet Musik förra året, växlade om mellan att spela på sin synth och att trycka igång gästartisternas förinspelade musikbakgrunder.

 

Angelica Jonsson
Angelica Jonsson, ännu en ung begåvning från Norrköping som satsar på musikalscenen.

 

Först bland gästerna var Vanna Mantefors, en ung lovande flicka som i dagarna fyllt 16 år. Hon sjöng bland annat Fattig bonddräng tillsammans med Marcus Fyrberg och publiken. Vanna Mantefors har i flera års tid spelat med i flera av Chopp Events uppsättningar och är med i Ronja Rövardotter i sommar.

Också en annan ung artisttalang, Angelica Jonsson, som framträdde senare i programmet har tagit studenten från De Geer och även spelat barnteater med Chopp Event. Om vi inte tar helt fel så studerar hon vid Kulturama Musikalartistutbildning i Stockholm.

Bland de etablerade artisterna är Kaj Lärka en populär underhållare med sin ”bondkomik” och fyndiga sånger. Han är också en duktig dragspeleman.

En Norrköpingsgrabb som numera bor i Stockholm och som gästat Thalias Vänner under många år är Robert Haglund, alltid lika uppskattat.

Det är bra att unga artister får visa att det finns många som är på tillväxt i branschen men samtidigt lite synd att programmet är så kort att varje artist får några få nummer vardera.

 

Marcus Fyrberg ovan publiken
Höjdare. Marcus Fyrberg nådde en högre nivå mitt i publiken.

 

Marcus Fyrbergs Musikquiz utgjorde kvällens tävlingsmoment tillsammans med lotterier. Innergården på Färgargården var fullpackad med publik och närheten till Färgargårdens Café gjorde att många njöt av fika och glass i den perfekta sommarkvällen. Trivselfaktorn var hög under premiären och publiken verkade nöjd.

Nu går ”Allsång på turné” vidare till Brådtoms sluss nästa onsdag med nya artister men samma programledare. Sedan är det Gryts varv och slutligen på Pronova.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN 
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FÄRGARGÅRDEN Norrköping

13 juli 2017

Allsång på Turné

Programledare: Carina Perenkranz, Marcus Fyrberg och Per-Olof Gustavsson
Husband: Clara Turdén
Gästartister: Vanna Mantefors, Angelica Jonsson, Kaj Lärka och Robert Haglund
Arr: Chopp Event och Thalias Vänner

19 juli

Brådtom sluss

27 juli

Gryts varv

7 augusti
Pronova

LÄNKAR
Chopp Event hemsida Facebook
Thalias Vänner hemsida
Thalias vänner på turné med Chopp Event reportage Kultursidan.nu 17/5 2017

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Allsång på turné startade vid Färgargården

  1. Pingback: Spökmusikal ger nytt liv till Hemgården – KULTURSIDAN.nu