• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vikbolandsspelet trasslar till en höstrevy


Repetition. Regissören Marcus Fyrberg har repeterat med Vikbolandsspelet under hösten.

 

”Väldigt mycket hjärta i föreningen”

 

NORRKÖPING ”Man måste få skratta i november också.” Vikbolandsspelen drar i trådarna för höstens trassliga revy. Manusgruppen har putsat på fyndiga nummer. Det har också regissören Marcus Fyrberg gjort, som gläds åt att jobba med en stor produktion med ett stort hjärta.

Trassel på tråden heter revyn, som är den första Vikbolandsspelen gjort på några år. Senast var det Trådlöst 2012 och Utan en tråd året dessförinnan. Under mellanåren har föreningen roat med folklustspel, som Piller och paskakviller sommaren 2016 och Samling vid pumpen 2015, båda skrivna på hemmaplan.

– Man måste få skratta i november också, säger Margareta Gustavsson som håller i informations- och biljettrådarna.

 

Manusplugg
Manusplugg. Ensemblen har delat upp sig i mindre grupper som repeterat numren var för sig.

 

Spelplats blir Häradshammars stora bygdegård där åtta föreställningar är inbokade. Premiären ligger fredag 10 november och sedan är det hårt schema, fyra föreställningar varje helg. Vikbolandsspelet har en trogen publik, så som det blir när det handlar om en bygdens amatörteaterförening som välkomnar både barn och vuxna i sina led.

– Det är inte bara Vikbolänningar som kommer, folk hör av sig från andra kommuner för att boka plats, förklarar Margareta Gustavsson.

– Jag trodde att utmaningen skulle vara att de är 16 personer på scenen. Jag som är van vid 4-5 pers. Det här var jag uppriktigt orolig för, men med tiden har jag upptäckt att just detta är föreställningens styrka, säger regissören Marcus Fyrberg som närmast gjort en spökmusikal i Hemgården i Norrköping.

Vikbolandsspelet ville pröva en ny regissör och frågade Marcus Fyrberg. Även om det är första gången han regisserar Vikbolandsspelet är revy inte något nytt för den mycket flitige sång- och dansmannen från Norrköping, som vill roa och ibland också oroa. Har Vikbolandsspelets manusgrupp skrivit flera nummer har Marcus skrivit flest – sådär en 15 stycken.

 

Ensemblen
Hela högen. Vid första träffen togs den här gruppbilden på ensemblen.

 

– Man lär sig under resans gång när man har 34 år på nacken, kommenterar Margareta Gustavsson den välorganiserade föreningens många grupper med olika ansvarsområden.

Att en i Vikbolandsspelet är engagerad i Zara Leandermuseet, som ryms i Häradshammars bygdegårds bottenplan, har till exempel underlättat. Museet utrymmer sitt café som får tjäna som loge till skådespelarna. Margareta Gustavsson menar att det också är exempel på det samarbete som präglar landsbygden.

– Sen finns det väldigt mycket hjärta i den här föreningen och vi är nog lika många bakom scenen som på scenen, avslutar Marcus Fyrberg. Ett sant nöje är det att få jobba med en stor produktion igen!

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: Vikbolandsspelet

HÄRADSHAMMARS BYGDEGÅRD Vikbolandet

10–19 november 2017
Trassel på tråden
Revy
Texter av Marcus Fyrberg och manusgruppen
Regi och koreografi: Marcus Fyrberg
Musiker: Clara Turdén
Prod: Föreningen Vikbolandsspelet

MEDVERKANDE
Camilla Skagervik
Peter Mattsson
Annika Knutsson
Zara Linnarsson
Andreas Clarberger
Sonjah Hasselqvist
Benjamin Carlsson
Linda Fridén
Hans-Ola Danielsson
Elisabet Klavefors
Ingela Nilsson
Simon Fri
Lars Linnarsson
Meja Jansson
Per-Axel Götesson
Lars Ola Fredman

LÄNKAR
Vikbolandsspelet hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Vikbolandsspelet trasslar till en höstrevy

  1. Pingback: Varm skrattfest med Trassel på tråden – KULTURSIDAN.nu