• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Me(n)tal Keys släppte The Riff Machine


Hederlig hårdrock. Me(n)tal Keys spelade igenom hela albumet vid releasekonserten för ”The Riff Machine” på Braskens i Söderköping i lördags.

 

”En bra röst med nerv”

 

RECENSION/ SÖDERKÖPING Hederlig mix av hårdrock och metal. Rockbandet Me(n)tal Keys släppte sin debutplatta ”The Riff Machine” i lördags på Braskens i Söderköping. En underhållande show.

Hemma hos gitarristen Bengt Lindström i skogarna i Östra Ryd har bandet repat ihop materialet. Med tanke på att de alla har vanliga jobb på sidan av har det tagit sin lilla tid. Skivan är inspelad i Realtime Records studio ihop med producenten Daniel Gese.

 

Me(n)tal Keys
Underhållande show. Sångaren och basisten Per Sallerbäck har en bra röst med nerv.

 

I ett fullsatt Braskens bjöd bandet på en hederlig mix av hårdrock och metal med klara influenser från stora 1980-talsband. De här grabbarna är uppvuxna med den musiken och har rocken i sina hjärtan. De bjuder på äkta spelglädje, samt mycket humor i mellansnacket där jag får stor behållning av bakgrunden runt och inspiration till hur låtarna kom till.

De är duktiga musiker, men det hade blivit ännu bättre i en lokal med bättre akustik. Braskens är inte gjord för livemusik och ljudet är därefter.

Sångaren Per Sallerbäck uppträder i en skinnrock som skulle gjort självaste Rob Halford grön av avund. Han har en bra röst med nerv, när han lägger rösten i de långa, utdragna tonerna får jag gåshud. I uppträdandet driver de med hårdrockens typiska gester. De bjuder på en underhållande show och har publiken med sig.

Genom hela spelningen finns en röd tråd och alla nio spåren från plattan spelas. Jag njuter av hur texterna harmonierar med musiken. Två av mina favoritlåtar från kvällen är Protective perspective och Instrumental key.

 

Me(n)tal Keys
Tuff bransch. Det finns en uppsjö av riktigt bra band. Ett av dem heter Me(n)tal Keys.

 

Det är synd att musikbranschen är en så fruktansvärt tuff bransch att slå sig fram i. Det finns en uppsjö av riktigt bra band som man aldrig får höra talas om. Men alla har börjat någonstans, även dagens stora ikoner. Att slå igenom idag kräver hårt jobb.

Jag hoppas de här grabbarna kommer att lyckas. Nu är bandet i full gång med att registrera låtarna hos Stim, så att de ska kunna lägga upp sitt material på Spotify och andra musiktjänster.

© Text: Christina Wernersson
© Redigering: Anton Augustsson och Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Per Lindholm

BRASKENS Söderköping

4 november 2017
Me(n)tal Keys
Releasekonsert för albumet The Riff Machine

ME(N)TAL KEYS
Bengt Lindström, gitarr
Mats Abrahamsson, gitarr
Robert Krusell, trummor
Per Sallerbäck, bas och sång

LÄNKAR
Me(n)tal Keys Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.