• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ju(v)lig höstutställning med BlandArt


Vävt, broderat, fållat. Mitt i sitt eget konstverk hittar vi Kerstin Danielsson, som på ett iögonfallande sätt visar prov på sina vävda dukar och tabletter i BlandArts utställning på Galleri Rådhuset.

 

Små metallplattor på svart bakgrund

 

RECENSION/ SÖDERKÖPING Lekfullhet och julstämning. Konst & konsthantverksgruppen BlandArt gör verkligen skäl för sitt namn i höstens, eller ska man kanske säga vinterns, utställning på Galleri Rådhuset i Söderköping som öppnade i lördags.

Jag får ett intryck av lekfullhet och nästan lite julstämning när jag går runt bland alla de i sig mycket olika föremålen som visas. Och som i vanlig ordning kan köpas och tas med direkt.

Stannar till på tröskeln till det stora rummet och låter mig förföras av en mängd bordstabletter som hänger i en upphängning i taket. De rör sig försiktigt och graciöst, som sagoväsen, älvor utan huvuden. Ett originellt och roligt sätt att presentera Kerstin Danielssons handfållade hellinnedukar, broderade med den japanska broderitekniken sashiko.

 

Ulla Nerman Ljusstake
Praktisk. En hopfällbar 4-armad ljusstake av Ulla Nerman. Fågelskåpet i bakgrunden bär också Ulla Nermans signatur.

 

På frontväggen fångar Anders Fredins saltvattenetsningar intresset. En hel grupp med små metallplattor placerade på svart bakgrund ger ett nästan sakralt intryck. Men man gör bäst i att gå närmare och betrakta varje litet konstverk för sig.

Ulla Nerman bidrar till julstämningen. Hon visar några ljuskronor som i stället för ljus ha smyckats med knallröda skedar, gafflar och knivar. Att hon har ha haft roligt när hon tillverkade dem syns på långt håll.

Hon visar också bland annat några praktiska ljusstakar som kan fällas ihop för att inte ta plats i skåpet när julen är över.

 

Ohla Söderlund
På väg mot Förfallet, är ett mera negativt inslag i Ohla Söderlunds presentation av sina fascinerande husskapelser. Ett annat, betydligt färggladare, har titeln Solhus.

 

Allt som visas kan inte räknas upp. Men det är omöjligt att hoppa över Lars Malms bokskåp. Det är inget skåp för böcker utan av och med böcker. Eller? ”Måste ses”, som det brukar heta.

Alla åtta medlemmarna i BlandArt ställer ut. Nästa helg deltar gruppen i den julgransdekorationstävling som anordnas på Rådhustorget.

© Text: Bibi Friedrichsen

© Foto: Per-Einar Nordkvist

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Anders Fredin – Femman – detta lilla konstverk i plåt och trä, som tyvärr inte alls gör sig på bild. Det måste ses in natura.

GALLERI RÅDHUSET Söderköping

25 november – 17 december 2017
BlandArts Höstutställning

Konst & konsthantverk


UTSTÄLLARE

Kerstin Danielsson

Ulf Ekervik

Anders Fredin

Lars Malm

Lena Neander

Ulla Nerman

Kåge Olsson

Ohla Söderlund

LÄNKAR
BlandArt hemsida Facebook

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.