• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ellen Göthberg är årets Norrköpingslucia


Spänd grupp. Ungdomarna väntade på att få höra juryns beslut om Lucia. 

 

De får även delta i Kulturskolans Melodifestival

 

NORRKÖPING Ljusbärare. I torsdags kväll på Kulturskolan tillkännagav juryn sitt val av Lucia 2017. Det blev den sång- och musikintresserade Ellen Göthberg som får bära Luciakronan. Men Odense har backat ur.

Från och med 2016 så är det audition som gäller för de som är intresserade av att delta i luciatåget. Det var en något spänd grupp ungdomar som på torsdagskvällen, sjungande luciasången, tågade in i Kulturskolans sal för att höra juryns beslut om vem som blir 2017 års Lucia.

– De som deltar i luciatåget får ett stipendium och deltar även i Kulturskolans Melodifestival 2018, berättade Ulla-Britt Eriksson från Kulturskolan.

 

Ellen Göthberg
Utvald. Ellen Göthberg blir Norrköpings lucia 2017.

 

Lucia väljs av en jury som utses av arrangörerna, bland annat föreningen Norden och Norrköpings kommun. Förra årets lucia Sofia Almroth, som också ingår i juryn, var den som avslöjande juryns val. Ellen Göthberg blir den som får bära den ståtliga ljuskronan. Hon är en sång- och musikintresserad 17-åring från Katrineholm som pluggar sitt andra år på De Geergymnasiets musikprogram.

Den 70 år långa traditionen, i samarbete med Föreningen Norden, med Norrköpings danska vänort Odense är i år bruten. Odense har backat ur.

© Text & foto: Sven Åke Molund

DE GEERHALLEN Norrköping

12 december 2017 kl 18
Luciakröning
Lucia – Ellen Göthberg

Luciatåget – Linus Söderlund, Albin Olsson, Andreas Backström, Maja Skog, Clara Lindegren, Elin Bindenäs, Ebba Fransson, Hanna Bohlin och Mirjam Jonsson
Kör från De Geergymnasiet

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.