• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lisa Tilling har bytt perspektiv (reportage)


På nya vägar. Lisa Tilling har funderat över livet och tillvaron, nu släpper hon sin bok.

 

Ljuset faller annorlunda

 

Bara Lisa. Är inte så bara. Utifrån är det svårt att se någon större skillnad men ur Lisa Tillings perspektiv har allt vänt. Om detta samtalar vi på café Vetekornet mitt i Norrköping – ett bra ställe för ett samtal även om det handlar om en person som släppt tron på att Gud har det yttersta ansvaret för hennes liv.

Projektmänniskan Lisa Tilling har dragit igång vi-som-inte kan-sjunga-kör, satt upp musikaler, producerat teater, och en hel del till under de 25 år hon bott i Norrköping – ”en generös stad” som hon säger. Körslaget var det sista stora projektet år 2010. Sedan klev hon ur rampljuset.

– Jag gjorde en julkonsert 2011 och så radio förstås, säger Lisa Tilling, nästan som i förbigående.

– Jag började blogga. I början skrev jag om lite av varje, men sedan började skriva om mina tankar. Mitt sätt att tänka förändrades. Nu ger jag ut en bok.

Samtalet blir med ens mycket svårare. En person man tycker sig ha en hyfsad uppfattning om kliver ur gamla roller och väljer nytt. Jag känner hur jag värjer mig, följer med, bjuder motstånd, lyssnar, försöker förstå.

En process som för Lisa Tillings del pågått och djupnat under två år ska jag öppna mig för och få ett grepp om på en och en halv timme. Det handlar om livet mer än om en bok med titeln Det går att få ut lite till.

Två år – är det en kort tid eller en lång? Från bloggstart till boksläpp är två år lång tid för projektmänniskan Lisa Tilling. För den Lisa Tilling som funderar över tiden och skriver om den i ett blogginlägg är tiden inte något alls. Hon skriver om det och mycket annat.

Positivt tänkande eller Lagen om Attraktion har blivit hennes nuvarande livsåskådning. Sådant skrämmer, verkar lite för enkelt för att vara sant. En del vänner har försvunnit på vägen. Andra har kommit till. Flickan från Pingstkyrkan har stängt dörren till Gud och öppnat tron på att ”Här står jag och duger”.

Att en kreativ person ger ut en bok förvånar knappast omgivningen. Men för henne är det stort och pirrigt.

– Tidigare presenterade jag ju något annat, en musikal, en kör. Det här är bara jag.

Det är mycket som till att börja med verkar motstridigt men allt landar i ett nytt perspektiv även om den glada och positiva tjejen som satt upp Jesus Christ Superstar två gånger om nu repeterar musikalen Children of Eden och menar att det är något helt annat.

Ljuset faller annorlunda. Inte längre uppifrån utan inifrån. På fredag släpps boken, som hon ger upp på sitt uppnäbbiga förlag Turdus Merula (koltrasten), på Crescendo. Under Kulturnatten gästar hon Gubbens Trädgård tillsammans med gitarristen Fredrik Törnvall.

Därefter är hon redo för nya projekt, gärna föreläsningar som en följd av boken. Eller coachuppdrag, utbildningen till coach dök upp med rätt innehåll och i rätt tid. Helt enligt Lagen om Attraktion, som ger åt den som önskar.

– Tacksam är ett fint ord.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

 

  • GUBBENS TRÄDGÅRD Norrköping

  • 29 september 2012 kl 15 och kl 21
    Det går att få ut lite till
    Lisa Tilling läser ur boken
    Fredrik Törnvall spelar gitarr

 

  • LIVSÅSKÅDNING

  • Det går att gå ut lite till – Tankar om det som kallas livet
    Lisa Tilling
    Turdus Merula

 

LÄNKAR
Lisa Tilling hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.