• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Chopp Event landstiger på Strömsholmen (reportage)

Chopp Event blickar mot framtiden på Strömsholmen

Längtar till sommaren. Pontus Helander och Carina Perenkranz presenterade Chopp Events planer för sommaren 2013 – med Kråkanrevy och Emil på Strömsholmen.

 

Kråkan flyger till en ny holme i Strömmen

 

Strömt vad det här och Emil i Lönneberga – på Strömsholmen, som också får ett litet sommarcafé. Chopp Events presenterade en rad nyheter för media på tisdagen, på plats i ett kontorshotell på S:t Persgatan. Som att det blir fyra föreställningar i festlokalen Bankiren i vår av musiksatsningen Music of Ages och att Grymt galet tas upp igen, nu med Inger Nilsson i en av rollerna.

Men när Carina Perenkranz och Pontus Helander vecklade upp kommunens detaljkarta över Strömsholmen lyftes intresset betydligt över normal presskonferennivå. När Chopp Event landstiger på Strömsholmen efter långa år av kommunal stiltje rör de vid en hjärtefråga för Norrköpingsborna. Oavsett om tankarna går till 1980-talets nöjesliv eller Carl Bergstens punschveranda i jugend för 100 år sedan.

– Vi ville vara på Strömsholmen redan förra året men det var så mycket som var oklart, med brobygge och tillfartsmöjligheter, avslöjar Carina Perenkranz.

Nu har Chopp Event skrivit kontrakt med Tekniska nämnden i Norrköpings kommun om att hyra en markplätt på Strömsholmen under sommarhalvåret fram till slutet av oktober. Redan i mitten av maj öppnar Chopp Event ett litet café. Och den 9 juni planerar man för revypremiär!

– Det här är bästa platsen just nu i Norrköping, säger Carina Perenkranz. Det ligger underbart vackert mitt i Strömmen.

– Vi bygger upp en scen, publiken kommer att sitta med kvällssolen som värmer gott i ryggen, tillägger Pontus Helander, som också framhåller det strategiska läget vid Saltängen där nya bostadsbyggen ingjutit nytt liv i kvarteren vid Strömmen.

– Vi drar nöjescentrum lite längre norrut, fortsätter Pontus, som både hoppas och räknar att den trogna publiken hittar till Strömsholmen.

Kråkan flyger alltså igen, nu till en ny holme, för Kråkanrevyerna är ett inarbetat koncept man inte vill släppa. Arbetsnamnet på revyn är Strömt var det här. Kanske det blir något annat när sommarens revygäng, Carina och Pontus, Lotta Källström, Johan Klarbrant, Louice Ottosson, Anders Håkansson och Linda Olsson, kommit hem efter vårens sedvanliga arbetsresa till Turkiet, där de har en semesterfirande publik att prova alla försök till revynummer på.

– Vi kommer hem den femte maj, då kommer 70 procent av revyn att vara klar, säger Carina Perenkranz och skämtar: Nu när vi har en egen holme kan vi attackera politikerna lite hårdare.

– Ja, vi vågar vara vassare, kan sparka högre, fulare, driver Pontus Helander vidare men backar genast en smula och framhåller att man satsar på en revyshow, ett begrepp som användes även om nyårsrevyn.

Emil i Lönneberga flyttar också till Strömsholmen. Premiären planeras till 27 juli. Chopp Event har rättigheterna att spela Emil även detta år och hoppas hämta in förra årets förlust, 200.000 kronor. Spelplatsen Värmekyrkan var visserligen hyresfri och amatörskådespelarna ställde upp gratis, ändå blev kostnaderna större än intäkterna.

Det blir inte lika många föreställningar med Emil i Lönneberga i sommar och Pontus Helander hoppas att så många som möjligt av förra årets amatörskådespelare ställer upp i år igen.

Men redan i vår står Chopp Event på scenen igen. Något snart gästspel på gamla scenen i Skandiateatern blir det inte. Sex föreställningar är däremot inbokade i Bankiren, en festlokal i hörnet Drottninggatan och Nya Rådstugugatan.

– Det vackra röda bankpalatset, berömmer Pontus Helander som minns att där spelats teater förr. Östgötateatern spelade Stormen av Shakespeare på 1980-talet.

Mycket musik blir det i Music of Ages, (en blinkning till aktuella Rock of Ages med bland andra östgötska storheterna Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis) som man planerat fyra föreställningar för. Till att börja med kanske man ska säga, det brukar bli en fortsättning på det mesta som Chopp Event tar sig till.

Dessutom tar man upp Willy Russells komedi Grymt galet igen med Inger Nilsson i den roll som Pernilla Parzyk spelade. Två föreställningar är inbokade i Bankiren i vår. Obligatorisk trerätters middag ingår i alla föreställningar på Bankiren.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

LÄNKAR
Chopp Event hemsida

FLER BILDER PÅ CHOPP EVENT OCH STRÖMSHOLMEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632812557998″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.