• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

12 konstnärer ställer ut i Brårums gamla skola (reportage)

Konstnären Maria Gullqvist utmanar vintern.

Utmanar vintern. Konstnären Maria Gullqvist bidrar med liv, lust och konst till påskutställningen i Brårums gamla skola.

 

Konsten återuppstår i påsk

 

”Dötrött på vintern? Kom och återuppstå.” Platsen för det både trotsiga och livsglada budskapet med anspelning till påskhögtiden är Brårums gamla skola utanför Valdemarsvik. Tolv konstnärer ställer ut i påskhelgen. De visar måleri, men också skulptur, keramik och collage. Samt virkning.

Kanske Mika Liffners budskap The sun is shining The weather is sweet är något vi alla längtar efter. Hennes stil är kraftfull, med mustiga jordfärger.

– Karola Messner bidrar med målningar av hästar i full aktion och Stellan Ekegren är representerad med några av sina mustiga damer, informerar Boel Zetterman som både deltar i konstutställningen och står som gallerist.

Konstnärerna kommer både från Valdemarsvik och andra kommuner. Lokalt kända är även Stina Hee och Maija Suomalainen. Andra deltagare är Lovisa Lesse, Maria Gullqvist och Jan Gustafson-Berge. Från Norrköping kommer Sahar Burhan och Saad Hajo, den senare bidrar med satirteckningar. Yngst i skaran är Anna Nygren med sina virkade kändisar. Hennes nytillverkade kosmonaut Yuri Gagarin vilar på toppen av ”rymdskrot”.

Filmaren Boel Zetterman som äger Brårums gamla skola har rustat upp byggnaden under de senaste åren. Nu fyller hon huset med alltmer innehåll. Närmast blir det en fyra dagar lång kurs i rakubränning av keramik med Maija Suomalainen.

I sommar spelas kortfilmen Tanten i Kalashuset in i Valdemarsvik med omnejd. Då förvandlas Brårums gamla skola till filmproduktionskontor.

– Det är en Eastwood Girls-produktion, ett projekt för unga kvinnliga filmare med stöd från Svenska Filminstitutet och Östsam, förklarar projektledaren Boel Zetterman.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Paulina Stenvall

 

  • BRÅRUMS GAMLA SKOLA Valdemarsvik

  • 29 mars 1 april 2013 kl 11-14
    Påskutställning

    • MEDVERKANDE KONSTNÄRER
      Sahar Burhan
      Stellan Ekegren
      Maria Gullqvist
      Jan Gustafson-Berge
      Saad Hajo
      Stina Hee
      Lovisa Lesse
      Mika Liffners
      Karola Messner
      Anna Nygren
      Maija Suomalainen
      Boel Zetterman

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633123797616″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.