• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Skuggan reser sig på Saloon Ramunder


Hela ensemblen! I förgrunden Grey Anders Larsson (vicesheriff Willy) och Margrét Ósk Konráðsdóttir. Bakre raden Robin Karlsson (bartendern Timothy), Barbro Alvebo Littorin, Michael Björkman (sheriff Jim Falk), regissören Daniella Karlsson, Stefan Urdell, Jan Carlson och Carola Fogelgren.

 

”min rollfigur Jim Falk drar långsamt…”

 

SÖDERKÖPING Smockor, pickadoller och förtjusande damer. Teater Sythercopie spelar en nyskriven westernpjäs med premiär på lördag. Michael Björkman spelar sheriff Jim Falk i Skuggan reser sig på Saloon Ramunder.

Westerngenren har varit borta från film och scen bra mycket längre. Så varför inte sätta upp en riktig vilda västern, tänkte Daniella Karlsson och fick fler medlemmar i Teater Sythercopie att nappa.

Många månader senare är de framme vid premiär. Salong Ramunder omvandlas till Saloon och här utlovas såväl sedvanlig lördagsunderhållning (läs slagsmål), koreograferad av stuntmannen Tarmo Hietala, som en mystisk intrig. För vem är han, mannen som alla trott varit död i 27 år men nu kommer tillbaka.

Michael Björkman som spelar sheriff är en av trotjänarna i Sythercopie. Han kan blicka tillbaka på barnföreställningar som Madicken, folklustspel av Gideon Wahlberg men också de historiska spelen om Heliga Birgitta och Henrik Tunnbindare. Dessutom har han spelat med vid gästabuden, inte minst de små spelen vid Kalle med pipas stuga.

Nu ska du spela sheriff. Hur fort drar du?

– Å jag är otroligt långsam på att dra revolvern! Men det är för att min rollfigur Jim Falk drar långsamt… han pratar hellre med dom istället för att dra… för att han vet att han förlorar!

Vilken är den roligaste scenen?

– Det är nog när jag blir misshandlad som jag får briljera… men den bästa scenen i den här är jag inte med!!

Du har odlat ett stiligt pipskägg till föreställningen. Det är ju mode med skägg nu, ska du ha det kvar?

– Nej den sista föreställningen är den 11 mars och då åker skägg och mustasch av efter den.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Teater Sythercopie

SALOON RAMUNDER Söderköping

25, 28 februari, 7, 11 mars 2017
Skuggan reser sig
Västernpjäs
Manus och Regi: Daniella Karlsson
Slagsmålsinstruktion: Tarmo Hietala
Prod: Robin Karlsson, Teater Sythercopie

MEDVERKANDE
Barbro Alvebo Littorin, Michael Björkman, Jan Carlson, Carola Fogelgren, Anders Larsson, Daniella Karlsson, Robin Karlsson, Margrét Ósk Konráðsdóttir och Stefan Urdell

LÄNKAR
Teater Sythercopie hemsida Facebook Skuggan/Facebook
Sythercopie sätter upp västernpjäs KortNytt Kultursidan.nu 9/10 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Skuggan reser sig på Saloon Ramunder

  1. Pingback: Skuggan reste sig och roade i Rocky Town (recension) – KULTURSIDAN.nu