• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Allsången har startat i Borgsruinen

Allsång. Mikael Leonardsson greppade mikrofonen och fångade in publikens röster i Borgsruinen.

 

Glade Glenn och Lotta Källström turas om

 

Nu bjuds det allsång i både TV och på många olika platser. I Norrköping har det under ett par år bara varit PRO Klockartorpet som arrangerat i Borgsruinen. Årets premiär gick av stapeln på onsdagskvällen 2 juli.

Sällskapet Thalias Vänner som tvingades lämna Hörsalsparken för ett par år sedan återkommer med tre allsångskvällar i kvarteret Knäppingsborg med start måndag den 14 juli.

 


Joel Persson Haag ackompanjerades av husmusikern Roland Engdahl.

 

PRO Klockartorpet arrangerar för femte året i rad sina allsångskvällar i den anrika Borgsruinen under onsdagskvällarna och hade premiär den 2 juli. Arrangerande Lasse Karlsson från PRO kunde som vanligt hälsa pianisten och trombonisten Roland Engdahl och ”ljudmannen” Erling Fredriksson välkomna liksom kvällens allsångsledare Glade-Glenn Sundberg.

Glade Glenn kommer i år att vara allsångsledare vid tre av kvällarna och Lotta Källström vid två kvällar. Frånsett Glade Glenn är det främst artister med lokal anknytning som brukar framträda. Vid premiärprogrammet var det trumpetaren Joel Persson Haag och trubaduren Mikael Leonardsson.

Vädret var omväxlande med både åskmuller i bakgrunden och några regnskurar men trots det så var stämningen god och publiken satt troget kvar. Några valde också att placera sig uppe på borgmuren.

En rad lokalt kända gäster kommer under juli månads allsångskvällar. Som Stefan Wikström, Åsa Sjöberg och Claes Lövgren samt Debbie & Lasse. Yngre förmågor är Jhimmie Bjurdén, Cecilia Flenhagen, Hannes Bennich och Albin Märsund, också de erfarna artister. Den 16 juli kan man glädja sig åt att Robert Haglund, känd från bland annat ”The Fantastic Four”, återvänder till födelsestaden.

Text & foto: Sven Åke Molund  

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN

ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BORGSRUINEN Norrköping

2, 9, 16, 23, och 30 juli 2014 kl 19
Allsång i Borgsruinen

Arr: PRO Klockaretorpet

LÄNKAR
Allsångsprogrammet hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.