• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Kråksången lyfter Prästens lilla kråka


Ljus och fräscht. Den helvita entrén slog an tonen för kvällen. Från vänster Johan Klarbrant, Lotta Källström, Denny Lekström, Pontus Helander, Anders Håkansson och Carina Perenkranz.

 

Kråkorna slinker både hit och dit, men aldrig ner i diket

 

Traditionsenligt visar Chopp Event i samarbete med Louis de Geer sommarrevy på Kråkholmen. Årets upplaga bär titeln Prästens lilla kråka. Medverkar gör som vanligt parhästarna Pontus Helander och Carina Perenkranz, och de har dessutom sällskap av Denny Lekström, Anders Håkansson, Johan Klarbrant och Lotta Källström. Ensemblen står även för regin och texter till flera av de framförda numren.

I god revyanda varvas sång- och dansnummer med sketcher, fyllda av drastiska situationer och fräcka vitsar. Välkända personer parodieras; internationella storheter som Dolly Parton såväl som lokalt förankrade namn som Lars Stjernkvist. Redan i inledningsnumret ”Het öppning” – en svensk variant av Donna Summers ”Hot Stuff” – får publiken veta att det enda syftet med revyn är att roa. Till viss del lyckas ensemblen uppnå sitt syfte.

Efter den fartiga inledningen tappar föreställningen ganska snart tempo och det är inte förrän i första aktens avslutningsnummer, schlagermixen ”Härliga sommar”, som pulsen ökar igen.

Andra akten startar med ett mycket väl genomfört Blues Brothers-medley, där Lekström, Håkansson och Klarbrant i minsta gest och danssteg liknar John Belushis och Dan Aykroyds kultförklarade bluesbröder.

Strax därpå uppträder Lotta Källström trovärdigt som Dolly Parton. Hon får då verkligen möjlighet att demonstrera sina röstresurser, samtidigt som hon får fälla kvällens roligaste replik: ”Det är dyrt att se så här billig ut!”

Helander imponerar sedan då han framför en variant av Jussi Björlings paradnummer ”Sverige”, och Perenkranz får publiken att skratta då hon på ett Laila Westersund-liknande sätt uppträder som kvinnlig grovarbetare. Föreställningen avslutas förtjänstfullt med Björn Skifs 1970-talsklassiker “”Härligt härligt, men farligt farligt”.

Det är genomgående sång- och dansnumren som lyfter ”Prästens lilla kråka”. Där ger de medverkande vid ett flertal tillfällen prov på både charm och kunnighet. I sketcherna haltar dock ibland deras insatser betänkligt. Det faktum att man till årets föreställning har valt att låta hela ensemblen agera regissörer har säkerligen påverkat det något ojämna slutresultatet.

Fredrik ”Fredde” Andersson och Maria Olofsson har visserligen ryckt in som rådgivande ”showdoktorer”, men faktum kvarstår. Någon bör absolut styra kråktåget, annars är det som bekant lätt att det slinker ner i diket.

Så illa slutar det emellertid inte den här gången. I synnerhet den andra akten är ett stycke lättsam underhållning som säkerligen kommer att roa en mängd östgötar fram till slutet av augusti.

Text: Lars-Ove Östensson
Foto: Sven Åke Molund

 

 • KRÅKHOLMEN Norrköping

 • 31 maj – 26 augusti 2011
  Prästens lilla kråka
 • Medverkande: Pontus Helander, Carina Perenkranz, Lotta Källström, Johan Klarbrant, Denny Lekström och Anders Håkansson
 • speldatum
  maj: 31
  juni: 1, 7, 8, 13, 14, 15, 17, 21, 22, 30
  juli: 1
  augusti: 2, 3, 4, 9, 10, 16, 17, 23, 24

LÄNKAR
ChoppEvent / Skandiateatern
Louis de Geer
Två debutanter slinker in i årets revy Kultursidan.nu 31/5 2011

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL – KLICKA HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kråksången lyfter Prästens lilla kråka

 1. Pingback: Teater hela sommaren i hela Östergötland | KULTURSIDAN.nu