• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Prästens lilla kråka på Kråkholmen


Fartigt på Kråkholmen. Johan Klarbrant, Anders Håkansson och Denny Lekström.

 

Intervju med Lotta Källström och Denny Lekström.

 

Två debutanter slinker in i årets revy

 

– Back to basic. Säger Carina Perenkranz om Prästens lilla kråka, tionde revyn på Kråkholmen mitt i Norrköping.

Med basic menar hon mycket sång, mycket dans och mycket nummer. En brainstormarvecka (inklusive minishower för medresenärerna som fick agera provpublik på kvällarna) i Turkiet har gett gott resultat. Halva revyn är fylld med färskt egenskrivet material.

Sex kråkor flaxar omkring på den lilla holmen bakom Louis de Geers stora vägg, två av dem är debutanter i sammanhanget: Johan Klarbrant och Lotta Källström. Johan Klarbrant har under de senaste åren både setts på Östgötateaterns scen och på Skandiateatern. Faktiskt så regisserade han förra årets Stand-up Kråkedy men nu visar han musikalmusklerna fullt ut. Välkända Lotta Källström tar över den plats på scenen där Maria Olofsson ofta stått bredvid parhästarna Carina Perenkranz och Pontus Helander. Lägg också till återvändarna Denny Lekström och Anders Håkansson, de två sång- och dansmännen, som slitit ut ett och annat par dansskor på Kråkholmen genom åren, utom just förra året då arrangörerna satsade på humor och reptrick.

Maria Olofsson, ja hon ägnar sommaren åt annat, men dagen före premiären satt hon ändå där på Kråkholmen inhyrd som ”showdoktor”. Gänget regisserar sig själva men har ändå kallat in två par ögon utifrån, Marias och Fredrik ” Feffe” Andersson.

Dagen före premiär saknas sminket, kostymerna sitter knappt på, enstaka sångtexter skarvar, ljudet trimmas in och solen skiner uppmuntrande. Maria Olofsson mimar med i Johan Klarbrants Smile och Pontus Helander tuggar luft i ett pensionärsnummer som säkert kommer att locka till skratt.

En sak är helt säker: sommaren kommer till Kråkholmen i år också.

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

 • KRÅKHOLMEN Norrköping

 • 31 maj – 24 augusti 2011 kl 19
  Prästens lilla kråka
 • maj: 31
  juni: 7, 8, 13, 14, 15, 17, 21, 22, 30
  juli: 1
  augusti: 2, 3, 4, 9, 10, 16, 17, 23, 24

 

 

LÄNKAR

ChoppEvent / Skandiateatern

Louis de Geer

Stand-up Kråkedy Kultursidan.nu 13/6 2010

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Prästens lilla kråka på Kråkholmen

 1. Pingback: Kråksången lyfter Prästens lilla kråka | KULTURSIDAN.nu