• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ethel Duvas orkester åter på scenen

HansBAnnetteWAndersB
3/4. Hans Bigestans, Anette Wickström och Anders Berggren. Per Hammar ryms inte på bilden men han hördes.

 

Jazziga standards och bluesigt svenskt

 

Ethel Duvas orkester intog Antikvariatets fönsterscen i fredags och serverade både andras och egna låtar och roligt snack däremellan. Per Hammars munspel var kanske kvällens höjdpunkt, det var mycket inlevelsefullt, men alla var skickliga i Ethel Duvas orkester. Vi fick också höra en vitsig presentation av butiksägaren och kulturkoryfén Reijo Rantanen.

Svängigt och samspelt var det, dessutom bjöd gänget på några egna låtar och underfundiga presentationer. Anette Wickström har en ganska mjuk men fyllig jazzröst och Anders Berggren bjöd på bra gitarr och sång, blandat med självskrivet och roligt mellansnack. Hans Bigestans på bas gav en bra grund åt gänget.

Spännvidden var stor med blandningen av olika genrer och musik på både svenska och engelska; gruppen skulle kanske göra sig ännu bättre i ett större sammanhang med framför allt mer tid till sitt förfogande, även om det fungerade bra på Antikvariatet också.

Gruppen har funnits i 18 år, även om de inte har spelat så mycket tillsammans de senaste åren. Vi hoppas få höra detta rutinerade och samspelta gäng snart igen!

Text och foto: Lars Henriksson

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ANTIKVARIATET Norrköping

24 april 2015
Ethel Duvas orkester

Anette Wickström, sång
Anders Berggren, sång, gitarr
Hans Bigestam, bas
Per Hammar, munspel

LÄNKAR
Antikvariatet hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.