• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM: Great Garb indierock som växer (recension)

Great Garb
Nervöst? Starten blir lite av en transportsträcka. Sedan vänder det och Great Garb rockar loss.

 

Skicklig rock från Hedemora

 

Det tog ett lite tag innan bandet släppte loss. Men vid tredje låten kom Great Garb igång ordentligt och fick publiken med sig. Då fick de visa att gruppen inte bara är duktiga musiker utan kan rocka också.

Jag var lite stressad när mina fötter klev in på Lilla Teatern. Jag hade gått lite vilse på vägen från annan spelning som hade tagit slut för inte så längesen i en annan del av stan. Tittade ner på mobilen, ack batteriet höll på ta slut, ännu mer stress. Det visar sig till min förvåning att jag inte alls är sen. Kan pusta ut och sätta mig ner.

De röda stolarna som sluttar ner mot scenen känns lite glesa. Ju närmare spelning det kommer så fylls de på med fler och fler besökare. När showen börjar är publikantalet ändå okej. Men borde ändå vara lite bättre.

 

Great Garb
Det blir tryck med låten 91. Erik Hases på sång och bas.

 

Great Garb, som består av Erik Hases på sång och bas, Stefan Söderqvist, gitarrist i bandet, och Dennis Filtov på trummor, börjar spela. Kan inte sätta fingrarna på om det är nervositet som hämmar. Eller om det bara är så att de behöver lite tid för att komma igång. Något är det som gör att de första två till tre låtarna känns som en transportsträcka. Jag tycker att det saknas känslor från gruppen och att det smittar av sig på publiken.

Vid låten 91, som tillsammans med det sista numret är de bästa för kvällen, så vänder det. Helt plötsligt kommer Great Garb in i en andra andning. De slutar att be om ursäkt för att de finns och verkar tända till. Efter detta så blir giget riktigt bra. Nu är det mer tryck och bandet ger allt. Publiken blir också mer med på noterna och på sista låten så klappar de taktfast med när gruppen spelar introt.

Att medlemmarna i bandet är skickliga musiker märks direkt och allting sitter som en smäck. Jag tycker att alla i gruppen drar ett stort lass och de är mycket duktiga på sina respektive instrument.

En fråga som irriterar min hjärna… är om detta är rätt plats för denna typen av musik? Kan det vara så att Lilla teaterns scen egentligen borde vara mer för singer/songwriters och akustiska band. Medan Great Grabb skulle vara på en scen där publiken kommer närmare och då snabbare blir en del av showen.

När publiken börjar sig röra sig utifrån lokalerna så blir mina tankar bekräftade från en besökare till en annan: I slutet blev det riktigt riktigt bra!

© Text: Morgan Lengbrant
© Foto: Samuel Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

LILLA TEATERN Norrköping

12 februari 2016 kl 20.30
Great Garb
Publik: Okej men borde vara fler
Prod: Where’s The Music?

LÄNKAR
Great Garb Facebook
Where’s the music hemsida Facebook
WTM: Viola Beach finns inte mer minnesord Kultursidan.nu 14/2 2016
FREDAG 12/2
WTM: Anti Ponys psykeliska road trip recension Kultursidan.nu 14/2 2016
WTM: Tellavisions fascinerande vision recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Vackert och starkt med Cilia recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Psykofants ösande punkinjektion recension Kultursidan.nu 13/2 2016
TORSDAG 11/2
WTM: Gudinnan Märak och Systraskap recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Jag sveps inte med av Girls Names recension Kultursidan.nu 12/2 2016
WTM: Emil Jensen – ordkonstnär i kärlek recension Kultursidan.nu 12/2 2016
WTM: Humor & drag med Drivvedsfolket recension Kultursidan.nu 12/2 2016
Ta rygg på oss på Where’s The Music?! reportage Kultursidan.nu 11/2 2016
Where’s The Music?! – din kompletta guide LISTAN Kultursidan.nu 26/1 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.