• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Skönheten och Odjuret med Teater Imba (recension)

Skönheten och Odjuret
Skönheten och Odjuret. I detta ögonblick förvandlas den vackre prinsen till en grotesk varelse. Teater Imba berättar sagan med starkt fysiskt utspel.

 

Humor och proffsig påhittighet

 

Nu är det äntligen dags för Sportlov igen. Och visst innebär sportlovet teater! På Teater Bråddgatan 34 kan man se ett stort antal barnteaterföreställningar. Teater Imba med Skönheten och Odjuret inledde detta ”teaterlov”.

Publikantalet är stort. På stolarna sitter glada och förväntansfulla ungar från både ettan och sexårs, tillsammans med en del vuxna. Lena Ilmarsson och Thomas Häggström hälsar alla hjärtligt välkomna och frågar sin publik vad de ska göra på sportlovet. Det blir ett glatt samtal, som att alla får något sagt. Lätt och ledigt prat, skådespelarna är på helt rätt nivå.

Och så börjar det. Thomas fantastiska inledning och presentation med tillgjord röst, lockar fram många skratt från publiken. Det låter ju så tokigt. Och tokigare kommer det bli. Teater Imba spelar upp pjäsen Skönheten och Odjuret. Men det är inte den version som du kanske är van vid att se. För det här är Teater Imbas egen version av berättelsen.

Belles pappa är fortfarande uppfinnare, men han är lite extra förvirrad. Belle, hon avskyr hästar som döljer saker. Och Odjuret, han är visserligen lite extra hemsk, men han är också rädd för höjder…!

 

Skönheten och Odjuret
Prinsen är en självupptagen person. Skådespelarna byter snabbt mellan alla rollerna.

 

Allting känns så lekande lätt med Teater Imba. De är roliga, rappa och vet vilken detalj i skådespelet som uppskattas lite extra och kan spelas lite extra på. Christian Svensson lockar till många skratt vid sina akrobatiska konster, och han ramlar både hit och dit. Han får verkligen jobba hårt under föreställningen, och han gör det med bravur.

Thomas Häggströms Odjur är också väldigt bra, hans tokiga röst och röriga tal uppskattas mycket av publiken. Lena Ilmarssons Belle drar även hon fram mycket skratt, särskilt när hon försöker hitta sin fars häst som försöker påkalla hennes uppmärksamhet och de springer om varandra.

Alla spelar de lite olika roller, och ibland bryts dessa på de mest fantastiska sätt.  En stor fråga var ju vem, Thomas eller Christian, som egentligen skulle få spela snygging i den här pjäsen, när det var dags för Gaston att göra entré i handlingen. Då fick de kalla på Lena som redde ut situationen. Och självklart får hon rädda Odjuret som står på en stol och inte vågar kliva ner.

 

Skönheten och Odjuret
Klockan och Ljusstaken. De förtrollade betjänterna skojar till det när de möter Belle.

 

Teater Imbas Skönheten och odjuret är en pjäs som passar både stora som små. En del av de mindre började vrida sig lite i sina stolar efter ett tag, men majoriteten satt med hela tiden och var mer eller mindre delaktiga. Var det något som någon i publiken sa, snappade skådespelarna upp det på ett eller annat sätt, vilket var mycket roligt att se.

Teater Imba visar också att man inte behöver så mycket rekvisita, nästan ingen alls, när man ska spela teater. De skapar en riktigt bra föreställning med sin humor och proffsiga påhittighet. Och det är något som verkar uppskattas stort av alla i publiken, alla åldrar.

© Text: Jennie Johnson
© Foto: Anne-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

TEATER BRÅDDGATAN 34, HALLARNA Norrköping

22 februari 2016
Skönheten och odjuret
Teater Imba

SKÅDESPELARE
Lena Ilmarsson
Thomas Häggström
Christian Svensson

TEATER BRÅDDGATAN 34, HALLARNA Norrköping

Vintern våren 2016
Teater i Barnkammaren

SPORTLOVET
kl 10 och 13
22/2 Skönheten och Odjuret. Teater Imba. 4-13 år
23/2 Varieté Sax. Teater Beckalin. 3-7 år
24/2 Askungen. Teater Imba. 4-13 år
25/2 Super-Verklo med drakworkshop. Pelikanen. 4-8 år
26/2 Vad är du bra på? Teater Gulasch. 4-9 år

LÄNKAR
Teater Imba Facebook Hemsida
Teater Bråddgatan 34 Facebook
Hallarna Hemsida
Späckat lov för sportlovslediga LISTA Kultursidan.nu 19/2 2016
Vårens barnteater på Bråddgatan 34 LISTA Kultursidan.nu 30/1 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.