• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Akustiskt med Markus Krunegård i Flygeln (recension)

Marakus Krunegård
Med sin gamla akustiska gitarr. Markus Krunegård fyllde Flygeln i fredags kväll.

 

Hans största styrka ligger i texterna

 

Markus Krunegård provar någonting nytt och tar sig an en akustisk turné. Det var slutsålt på Flygeln i Norrköping då han i fredags intog scenen på hemmaplan.

– Välkommen hem!, ropade någon ur publiken och möttes av ett värmande ”Tack”.

Publiken som är van att hoppa och dansa framför scenen, skulle nu sitta ner och avnjuta sina favoritlåtar ur ett mer avklätt perspektiv.

Att inte kunna gömma sig bakom ett band med gester och ljus är en utmaning, men han är inte ensam. Tillsammans med Markus Jägerstedt lyckas de båda klara sig på ett piano, ett dragspel och tre gitarrer.

 

Markus Krunegård
Helt enkelt. Markus Krunegårds största styrka ligger i låttexterna.

 

Även om Markus Krunegård är duktig på att ge en bra show med drag i, så ligger hans största styrka i låttexterna. De är formulerade med hjärta och äkthet till hur livet är. Publiken som kan varenda textrad utantill sjunger mer än gärna med.

– Norrköpingsborna har fått rösta fram sin favoritlåt och det är Piller i badkaret,  berättar Markus Krunegård innan han drar igång en faktiskt riktigt bra version av just den låten.

Vi bjuds också på en outgiven låt denna kväll, Propaganda i Sverige & Havanna,  som framförs med riktigt sköna beats.

Mellansnacket är roligt och känns avslappnat. Han bjuder på sig själv med en humor som når ut till alla åldrar i den breda publikskaran. För visst var det varierat och kanske det beror på att han denna turné drar ner på tempot en aning.

– Jag har alltid velat spela på en båt som Elton John vid ett piano. Nu kan jag göra något liknande, så välkomna till ”Silvia Princess”, inleder Markus Krunegård som släppt gitarren för att bjuda oss på några låtar bakom pianot.

 

Markus Krunegård
Piano och gitarr. Ibland tar Krunegårds medmusikant Markus Jägerstedt fram dragspelet.

 

Under kvällens gång märker jag av hur publiken alltmer längtar efter att få uttrycka sig även kroppsligt. Det är först efter jubel, stamp och stående ovationer vid konsertens slut som de rusar fram för att dansa och sjunga med nedanför scenen under de sista låtarna. En oerhört skön upphöjning av kvällens konsert, var jag inte ensam om att tycka.

– Alltså detta är så underbart! Empati och mänsklig värme behövs så jäkla mycket just nu, blir de avslutande orden från en nöjd och mycket tacksam Markus Krunegård, som trots en bra kväll ändå verkar trivas bäst med sin ståpublik.

© Text: Josefina Dernsjö
© Foto: Melinda Reyes Hiltunen

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FLYGELN Norrköping

26 februari 2016
Markus Krunegård

Konsert

LÄNKAR
Markus Krunegård Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.