• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Berndt Wennström på Galleri Sander

Flanörens vy
Flanör med cykel. Berndt Wennström tycker om att överraska, sig själv inte minst.

 


Berndt Wennström på Galleri Sander. Film 2:03 min.

 

Cyklande flanör med färg

 

Han måste måla varje dag, och målar tills han är nöjd. Nästa dag kan det ändå bara vara skräp som väntar i ateljén. Bara att börja om igen.

En färgstark flanör med öga för cyklar är konstnären Berndt Wennström som just nu ställer ut oljemålningar, akryl, grafik och gouacher på Galleri Sander. Han är bosatt på Söder i Stockholm och det är Södermalms gator och parker han skildrar, fyllda med människor i rörelse. Småstadsstämning i blått och ljust grått, eller knallrött, eller lödigt gult. Vardagens speciella ögonblick som han ständigt går på jakt efter, prövar att återskapa med skiftande färgklanger.

 

Färg och form styr hängningen

Liten olja Akrylmålningar
Berndt Wennström målar i olja och akryl samt visar även grafik i utställningen.

 

Olja på duk och akryl på papper. Ibland collage. Pensel är sällan hans verktyg, det finns annat som är bättre: trasor, kartongbitar, möjligen en elementborste.

– Jag tycker om att måla, går in i traditionen från grottmålningarna, Rembrandt och Picasso. Mm, jag hälsar ofta på hos Picasso, ser hur han löst problemen.

Om Berndt Wennström ser inspirationen från de gamla mästarna är det inte lika självklart att konstpubliken ser det. Man ser nog mer en cyklande flanör med färg.

Text, film och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

  • GALLERI SANDER

  • 5 – 19 februari 2011
  • Berndt Wennström
    Målningar och grafik
Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.