• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Linda Andersson i Konstforums Studio

Skogen I-III
Tjuvtitt vid strandkanten. Verken heter Skogen I-III.

 

Lekfull besökare

 

Hon ställer in kameran på fjärrutlösning och ställer sig i position. Klick. Klick. Klick. Troligen blir klicken många fler under jakten på den perfekta bilden – eller de perfekta bilderna. För Linda Anderssons konstfoton i Studion på Konstforum verkar inte lämna något åt slumpen.

 

Korridoren, Rummet i Studion
Rummet, detalj
Korridoren, Rummet i Studion. Rummet, detalj.

 

Teaterlek, har hon sagt i en intervju, om sin egen medverkan i bilder där omgivningen blir till scenografi. Två av verken står för sig själva, stämningsfyllda med en dröjande hand som stryker mot väggen, ett ansikte bakom gardinen. I ett större format som lyfter fram ljusspelet i det fotograferade rummet.

Resterande sex bilder fördelas på två triptyker, lekfulla, inte utan dramatik. Känslan av rörelse, film, är stark, alternativt att jag vill mixa bilderna till en, hon som tjuvkikar på sig själv.

Ett portvalv, ett sovrum, vid en sjö. Stämningen skapas i den närvarande gestaltens samspel med miljön. Lekfullt, filmiskt, magiskt. Tänk bort henne och bilderna blir något helt annat; de skulle tömmas på nostalgi, lekfullhet och drömmar.

Det perfekta understryks av fotoutskriften på högblankt laminat, monterad på aluminium. Helskarpt.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

  • STUDION Konstforum, Norrköping

  • 27 februari–13 mars 2011
    Visituation
    , foto
    Linda Andersson
Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.