• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Borgsruinen har blivit allsångens hemvist

Alice Ingå tillsammans med Fredrik Ingå.

Flöjtist i Borgsruinen. Alice Ingå uppträdde tillsammans med pappa Fredrik Ingå.

 

Unga gästartister i sommarkvällen

 

Sedan sommaren 2011 har Borgsruinen åter kommit till användning efter många års träda och delvis förfall. PRO Klockartorpet började då med Allsångskvällar med den populäre ”Glade Glenn” som ledare och Roland Engdahl som husmusikant. Lasse Karlsson från PRO fortsätter att arrangera allsångskvällarna som blir allt mer populära.

Konceptet är också klart – allsången skall vara en viktig del av kvällen! Man satsar också på att låta unga lovande artister framträda fast man under säsongen också bjuder på några kändisar. I år var Claes-Göran Hederström gäst vid den första kvällen och Eddie Oliva vid den andra.

Vid den tredje allsångskvällen hade något hundratal sångglada besökare tagit sig till Borgsruinen. Utöver Glade Glenn, dragspel, och Roland Engdahl, piano och trombone, som tillsammans med Lasse Karlsson är de stående inslagen så gästades kvällen av två unga lovande artister. Alice Ingå spelade vackert på sin flöjt med pappa Fredrik vid pianot. Verkligen njutbart.

 

Albin Märsund satsar på sången.

Melodifestivalen är Albin Märsunds mål. Nu närmast spelar han Emil på Strömshomen.

 

En liten herre som verkligen älskar att stå på scenen och som nu var med för tredje året är åttaårige Albin Märsund från Valdemarsvik som är en duktig sångare med en stor glimt i ögonvrån. Han ska senare i juli spela Emil i Emil i Lönneberga på Strömsholmen och gav naturligtvis på ett smakprov. Albin berättade för mig och scenräven Berit Malmqvist, som var med på publikplats, att hans stora mål är att få sjunga i Melodifestivalen. Så medveten som Albin är så lär han också komma att göra det!

Med en extra, rutinerad pianist på plats kunde Roland Engdahl vid flera tillfällen lämna över pianot till Fredrik Ingå och i stället spela trombon vilket förstärkte musikupplevelsen.

Borgsruinen är en verkligt fin miljö som är väl lämpad för underhållning. Nackdelen är att det inte är särskilt lättillgängligt för dem utan bil eller andra fortskaffningsmedel eller har funktionshinder.

Tidigare har Sällskapet Thalias Vänner stått för allsång och underhållning med sina Trivselkvällar i lättillgängliga Hörsalsparken men sällskapets Trivselkvällar hamnade i träda för några år sedan på grund av ombyggnaden av parken.

Text och foto: Sven Åke Molund
Säsongens program efter fotona.

 

FLER BILDER FRÅN ALLSÅNGEN  17/7 – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634693346780″]

 

BORGSRUINEN Norrköping

Onsdagar i juli 2013 kl 19
Allsång
Husband: Roland Engdahl, Ehrling Fredriksson, Glade Glenn Sundberg och Lars Carlsson
Arr: PRO Klockaretorpet

Entré 40 kr (20 kr med Hyresbostäders bonuskort)

GÄSTARTISTER/KVÄLLAR

3 juli
Claes-Göran Hedenström (sång) och Joel Persson Haag (trumpet)

10 juli
Eddie Oliva, Cecilia Flenhagen (sång)

17 juli
Albin Märsund (sång), Alice Ingå (tvärflöjt)

24 juli
Jhimmie Bjurden (sång), Maja Dusen (sång)

31 juli
Linnea Källström (sång), Hannes Bennich (saxofon)

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.