• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Skulpturen Var är jag avbränd i Hallarna


Med upplyft huvud och hängande armar står nyinvigda Var är jag, Olav Lundes skulptur som fogats samman av skrot.

 

Som en fågel Fenix född i eld

 

Nyfödd. Huvudet vrider sig upp mot himlen, armarna hänger tafatt rakt ner som på en utslagen robot. Var är jag. Naken. Oskyld av kläder, fjädrar, hud, muskler. Ett nyfött skelett. Redan eldhärjat. Som en fågel Fenix född i eld.

Kvarteret Hallarnas verksamhetsledare Pelle Filipsson höll invigningstalet på Kulturnatten, medan skulpturen ännu stod inslagen i brunt papper. Hallarna tar ännu ett steg mot att bli en plats för den urbana konsten. Det nya verket är det första i vad som med tiden ska växa till en skulpturpark.

 

Eldhärjad
Född i eld.

 

Konstnären själv, Olav Lunde, avtäckte verket genom att sätta eld på omslagspapperet. Snart tog papperet fyr, brann en kort minut och avslöjade därmed det nykläckta skrotskelettet som tycktes överraskat över uppståndelsen ännu medan det brann i kronan (eller de tre spretande hårtestarna).

Sedan tidigare hänger Carsten Hellströms reliefer på väggen, också de gjorda av metallskrot. Lite skönt för den nyfödda Var är jag, då kan den känna sig hemma.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

HALLARNA Norrköping

Invigd 28 september 2013
Var är jag
Metallskulptur

av Olav Lunde

 

LÄNKAR
Olav Lunde hemsida
Kvarteret Hallarna hemsida

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.