• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kulturskolan ger Sound of Music

Österrike 1938
Österrike 1938. Efter Tysklands annektering av landet beordras kapten von Trapp att gå med i tyska flottan.

 


Frihet och musik. Kulturskolan ger Sound of Music som skol- och familjemusikal. Film 3:19 min.

 

Glada melodier om kärlek och frihet

 

En gång regerade Sound of Music i musikalvärlden. Den sanna historien om en österrikisk familj som flydde undan nazisterna och drog sig fram i USA genom att sjunga för publik blev en bok som blev en musikal, som blev 1965 år mest populära film.

Nu sätter Kulturskolan i Norrköping upp Sound of Music i ett projekt som samlat tonåringar och lärare. Ungdomarna på scenen har utsetts efter en audition berättar regissören Annika Svensson. Tillsammans med en sångpedagog och en danspedagog har hon lett musikalarbetet om de sju syskonen som lär sig sjunga och får en ny mamma på köpet.

– Tanken är att de ska få lära sig hur ett sånt här projekt går till från början till slut, med repetitioner och producentskapet med allting bakom som scenografi och rekvisita.

I orkestern, som leds av Mats Karlsson, sitter också ungdomar, med inslag av en och annan musiklärare. Det är första gången Kulturskolan använder sig av instrumentaleleverna i ett musikalprojekt.

Efter premiären i Hörsalen onsdag kväll ges dubbla skolföreställningar både torsdag och fredag. Föreställningarna avslutas med lördagsmatiné.

Text, film och stillfoto: Ann-Charlotte Sandelin

  • HÖRSALEN Norrköping

  • 23 – 26 mars 2011
    Sound of Music

    Kulturskolan
Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.