• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Sjöberg & Dahlberg i cafésoffan

Kontrollbord 2
Tystnad. Tagning. 24nt / 24corren flyttade ut i folkvimlet.

 

Bakom kulisserna i utflyttad tv-studio

 

Kameror, strålkastare, kablar och  ett soffhörn. I söndags förvandlades Hageby Centrum till en tv-studio.

TV-kanalerna 24nt och 24corren satsar nu stort på Sjöberg & Dahlberg, ett nytt caféprogram som skall sändas fredagar, med repris söndagar. Det första programmet kommer att sändas den 8 april och ersätter därmed Hjärnverket som tar paus.

Vid söndagens inspelning bandades inslagen till de två första programmen och vad som kommer i vilket får vi vänta till sändningarna för att vara säkra på. Säkert är att sångaren Magnus Bäcklund kommer i det första programmet och att floristen Catarina Wallstedt visar sin påskdukning den 15 april, med en vecka kvar till påskhelgen.

 

Magnus Bäcklund Catarina Wallstedt dukar påskbord
Fredrik Edkrantz och Olle Eilestam
Magnus Bäcklund sjöng och Catarina Wallstedt dukade påskbord.
Fredrik Edkrantz sjöng till Olle Eilestams ackompanjemang.

 

Inspelningen blev kraftigt försenad eftersom man inte kunde ha köpcentrats bakgrundsmusik i högtalarna. Men en ”taggad” Magnus Bäcklund repade tillsammans med huspianisten Olle Eilestam (kapellmästare i SVT:s Söndagsöppet.)

Magnus hade kvällen innan sjungit i Malmö och missade ett rep inför den utsålda konserten Three times love i De Geerhallen i Norrköping, som ges samtidigt som premiärprogrammet sänds.

Bland de som väntade fanns också anhöriga till den unge Fredrik Edkrantz som dels framträdde med sång tillsammans med Olle och dels med sång till eget gitarrspel. Att unge Fredrik är ett framtidslöfte är både Olle Einestam och skribenten överens om. Lägg namnet på minnet!

 

Åsa Sjöberg och Ragnar Dahlberg
Robban Zetterberg Kontrollbord 1
Åsa Sjöberg och Ragnar Dahlberg delar soffa ett tag framöver.
Robban Zetterberg läste och Kontrollbordet höll koll.

 

Det som är intressant med tv är ju hur programmen växer fram. De olika inslagen spelades in var för sig. Musik, soffa och standup.

Bildproducenten, inte artisterna, var kanske den som orsakade flest omtagningar då det verkade som att han ville att de tre olika kamerorna skulle agera i takt med sång och pianoanslag. Bildproducenten hade hela tiden synpunkter.

Endast ett inslag ”gick rakt igenom”. Och det var det som Robert Zetterberg presterade. Han var bra, men det kan inte uteslutas att inspelningen blev godkänd i första försöket eftersom produktionen var nästan en timme försenad.

Mellan musikinslagen och soffpratet blev också en paus då ljus och kameror skulle flyttas.

 

Nils Wengström och Åsa Sjöberg Sandra Wall i sminket
I väntan på entré – Nils Wengström och Åsa Sjöberg. Sandra Wall i sminket.

 

Sminket var hela tiden alert och fanns på plats. Artisterna som framträtt med sång väntade tålmodigt på en intervju i soffan. När jag pratade med Magnus, Fredrik och Robban var ingen av dom stressade. På väntande plats fanns också Sandra Wall från 24nt som vi såg sminkas liksom Maria Soormo från 24corren.

I programmet veckan före påsk kan vi ana påskbordet, men när Nils Wengström, Linköpingskillen som sytt klänningar till Guldbaggegalan, visar mode får vi se. En informell information berättar också att det i programmet som sänds den 15 april blir ett ”Åsa och Ragnar-mingel” med en av våra mest kända schlagerdrottningar.

Att Ragnar Dahlberg är ett tv-proffs det vet vi. Att Åsa Sjöberg är en duktig sångerska och programledare vet vi numera också!

Jag är verkligen nyfiken på hur resultaten av deras jobb och tv-teamets ansträngningar blir. Det visar sig premiärvisningen den 8 april på 24nt och 24corren. Jag kollar – gör du?

Text och foto: Sven Åke Molund

HAGEBY CENTRUM
Sjöberg & Dahlberg
24nt/24corren
TV-inspelning med gäster

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.