• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Alla hjärtans dag-show visar nya FMG

Band är fint. Klassen repar, snackar, testar inför fredagens premiär.

 

”De tror på oss!”

 

– Det är deras projektarbete, de jobbar helt utan oss, säger Nettan Lekström och försvinner.
Fast i danssalen högt upp i huset på Kvarngatan där Film- och musikgymnasiet huserar ackompanjerar ändå två lärare, Lasse Petersson och David Richardsson, sistaårseleverna som repeterar sin show. Sångerna sitter men någon håller fortfarande i ett pappersmanus.

Så håll om mig
Släpp inte taget om mig
Är som förhäxad av dig
Och jag vill ha dig
Kom och håll om mig nu

 


Oskar Stéen och Anna carlsson berättar om arbetet med showen.

 

– Vi utmanar oss själva, det ska tajmas med mat, musik och dans, berättar Oskar Stéen om treornas showprojekt.

– Först tänkte vi bara show – i stället för musikal – sedan började vi leta lokal och kom på att det var enklare att hitta om vi gjorde krogshow, säger Anna Carlsson.

Ansvaret är stort men klassen har fördelat arbetsuppgifterna mellan sig. Någon producerar, någon sköter marknadsföring, någon ansvarar för ekonomin. Oscar Stéen är teknikansvarig – han ska se till att all utrustning som behövs finns på plats under repetitioner och under själva showen förstås. Anna Carlsson ansvarar för dansen och har koreograferat mycket av det som kommer att visas.

– Alla måste skriva ett arbete också i samband med projektet. Min frågeställning är hur man skapar dans till en show, säger Anna Carlsson.

Det är ett stort lass att dra, och naturligtvis ingår även det konstnärliga arbetet i projektet med idéer till manus, låtval, regi och musikarrangemang. Kläder och den lilla rekvisita som behövs letar man fram hemma och hos kompisar, för som Oskar påpekar: ”vi har inga pengar”. Men eleverna protesterar inte mot arbetsbördan.

– Tanken är att vi ska förstå hur det är att jobba med egen kraft. Om vill göra en krogshow i framtiden så förstår vi hur tufft det är från grunden, att vi inte kan göra det här ensamma, säger Anna Carlsson.

 


Speglingar. Ska koreografin sitta måste alla ha koll.

 

På fredag har de premiär på Elite Grand Hotel. En show i tre akter till en trerätters middag, en akt per rätt. Varje akt har sitt tema och man kan följa en röd tråd.

– Det blir som tre föreställningar, förklarar Oskar Stéen.
– Alla i klassen ska synas så mycket som de vill på scenen, tillägger Anna Carlsson.

Klassen är den första med inriktningen Scen och artist. Tidigare årskullar har gått Scen och musikal, en förändring som bestämts på högsta ort och som eleverna fick veta först när de börjat på Film- och musikgymnasiet. Båda trivs, de känner att utbildningen ger både grunder och bredd.

– Ju mer vi kommit in i det så är det mer och mer intressant. Det är mycket sång, inte så mycket dans, säger Oskar Stéen och det passar honom som älskar att sjunga och helst vill kunna leva på det i framtiden:
– Kärlekssånger, country, pop, schlager, allt. Opera är häftigt!

– Jag saknar dansen, det är bara en gång i veckan, klagar Anna Carlsson som siktar på danslinje på folkhögskola efter studenten.
– Eftersom skolan hör till Studiefrämjandet får jag rabatt på danskurserna på kvällarna.

 


Kram! En skola full med vänner.

 

Vad är bra med Film- och musikgymnasiet?
– Allt!
– Lärarna!
– Vi ser dem som vänner!
– De tror på oss!

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Foto-Kenny Nilsson

ELITE GRAND HOTEL Norrköping

14, 15 februari 2014 kl 18
Alla hjärtans dag-show
Film- och musikgymnasiet, klass Scen och artist -11

Biljettbokning: 011-36 41 31

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida

FLER BILDER FRÅN REPETITIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157640894919674″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.