• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Chopp Event lämnar Strömsholmen

Då var de glada. I maj förra året gick Pontus Helander och Carina Perenkranz ombord på Strömsholmen. I år seglar revyn förbi, liksom Pippi i Söderhavet.

 

Innanför Promenaderna, tack

 

Det blir både sommarrevy och familjeteater i år men inte på Strömsholmen. Chopp Events Carina Perenkranz och Pontus Helander meddelade Norrköpings kommun på fredagen att de inte vill arrendera Strömsholmen i sommar. Ekonomin blir för tuff men också allt kringarbete.

– Söka bygglov, frakta bodar, bygga scen, hyra in bajjamajor, bygga tält, betala avgifter för kafé, dra dit el, ta bort el, skaffa alkoholtillstånd, räknar Carina Perenkranz upp utan att ens säga orden skriva revynummer och repetera.

Funderingarna har grott en tid. Till saken hör också att det är Carinas tur att ta ledigt från revyn i sommar då hon ska regissera familjeteatern, Pippi Långstrump i Söderhavet. Förra året jobbade de båda två och kunde styra och ställa.

Chopp Event har söker nu en ny spelplats och har skickat ut förfrågningar på olika håll men är också nyfikna på om några nya idéer kommer upp. I sommar tar de över ansvaret för Allsången vid Brådtoms sluss men vill inte förlägga revyn och familjeteatern dit.

– Brådtom är för långt bort för det, annars är det en jättevacker plats, tycker Carina Perenkranz. Vi vill hålla oss innanför Promenaderna, det kan finnas ställen vi inte ens tänker på.

Önskemålet är en plats där det redan finns bekvämligheter, inte för revypubliken som är van vid att kunna äta i samband med föreställningarna.

– Nu är det ont om tid. Vi måste ha ett beslut strax efter påsk, avslutar Carina Perenkranz.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Arkivfoto: Sven Åke Molund

LÄNKAR
Chopp Event hemsida

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.