• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Dinosaurierna har klivit in i Värmekyrkan


Någon som vill leka med oss? Äntligen har Norrköping det Kolmårdens djurpark inte har; äkta fossila monster.


 

Gamla bekanta

 

Den största och mest kompletta vandringsutställningen av fossiler i världen visas från och med idag i Värmekyrkan i Norrköping.

Man får anta att de räknar varje benbit när de packar ihop och transporterar utställningen som växt fram ur Sovjetunionens forskarmödor. Dinosaurieutställningen är nämligen producerad av International Academic Agency ”Science”  (Nauka) och kommer från samlingarna på Borissiak Paleontological Institute of the Russian Academy of Sciences, Moskva, Ryssland. I utställningen visas 55 olika föremål, mellan 70 och 270 miljoner år gamla. Och en och annan nytillverkad.

Imponerande fasansfulla skelett och enstaka försök till att sätta kött och hud på benen tillsammans med landskap ska locka bofasta och turister i sommar. Visst är dinosauriefilmer mer levande, men nu handlar det om äkta vara som överbryggat tiden. De härskade på jorden under lång tid och skulle förmodligen ha fortsatt utvecklas om inte katastrofala nedslag från rymden påskyndat deras bortgång och berett plats för däggdjurens utveckling.

Om grinande dinosaurieskelett i ökensanden inte tillfredsställer fantasin så kan man komplettera med ett besök på Visualiseringscenter C. Upplev Norrköping erbjuder en rad paket för den hugade, främst då barnfamiljer.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund


  • VÄRMEKYRKAN Norrköping

  • 20 maj – 21 augusti 2011
    Dinosaurium

 

LÄNKAR

Dinosaurium hos Upplev Norrköping

Första steget i nutiden Kultursidan.nu 6/5 2011

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.