• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

# 1 – Säkert eller Osäkert på Kulturnatten?

Musik. Öl. Teater.

 

Ingen Kulturnatt utan musik. Jag lär lyssna på massor av musik, men i år infaller nog höjdpunkten redan kl 17.00. Då spelar den unga stockholmsartisten Felicia “Shoutin’ Red” Jangard Nielsen på NP33. Hon är en av dessa unga pigga bluesarvtagerskor som helt plötsligt finns överallt, och är årets vinnare av Åmåls Bluesförenings Junior Blues Prize.

Hon spelar ett akustisk set på bara en halvtimme. Hoppas hon hinner med Memphis Minnies klassiker When the Levee Breaks från 1929. Den som Led Zeppelin gjorde om, minns ni. En rafflande låt om när Mississippi svämmade över år 1927.

Sedan är jag jättenyfiken på Norrköpings Bryggeris premiär på Black Lion Inn. För första gången på 42 år kan man dricka i Norrköping kommersiellt (om än i liten skala) brygd öl. Det står i och för sig inte med i Kulturnattsprogrammet, men det måste vara ett förbiseende. Bryggarna själva är på plats från kl 15.00 för att svara på frågor om ölen, som heter Red Ale och Pale Ale, samt kränga glas och t-shirts. De har vetemalt i ölen; får se om det blir för blaskigt, eller om de har kompenserat med humle.

Michael Strandhed gillar öl, konst och musik

En sak som gör mig lite nyfiken i år är Thorsten Flincks föreställning Doktor Glas. Detta är en så kallad förpremiär, som han valt att ha i just Norrköping, inför höstens turné. Hedvigskyrkan kl 20.00.

Jag har följt honom en aning och varit på konserter, men aldrig någon föreställning. Han är inte bara sin egen regissör. Han spelar alla rollerna själv dessutom. Intressant bara det.

Josefina Dernsjø gillar teater och sin nya kamera

#1 – SÄKERT eller OSÄKERT PÅ KULTURNATTEN

27/9 2014
NP33 kl 17 Felicia “Shoutin’ Red” Jangard Nielsen spelar blues. MUSIK
Black Lion Inn kl 15 Norrköpings bryggeri släpper Red Ale och Pale Ale. ÖL
Hedvigs kyrka kl 20 Thorsten Flinck spelar Doktor Glas. TEATER

LÄNKAR
Shoutin Red Facebook YouTube
Norrköpings bryggeri hemsida Facebook NT
Doktor Glas Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.