• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Livsberättelser på café med Åsa mitt emot

Åsa mitt emot
Åsa mitt emot. Hon ställer frågor och lyssnar uppmärksamt.

 

Personliga frågor som berör

 

Populära Åsa Sjöberg syns nu i tv-rutan varje vecka. Inte som glittrande glad sångerska utan som uppmärksam programledare i serie där hon kommer kända profiler inpå livet med personliga frågor som berör. Kultursidan.nu höll sig i bakgrunden när hon tog sig an unge entreprenören Michel Issa och gamle kollegan Ragnar Dahlberg.

 


Förberedelser. Åsa Sjöberg kollar kameran med hörlurarna på. Ragnar Dahlberg väntar på instruktioner.

 

Åsa mitt emot – enklare kan det inte beskrivas och det är just det som programserien handlar om. Premiärprogrammet var det en verkligen folkkär person, musikalartisten Peter Johansson som satt mitt emot. Åsa Sjöberg fick honom att prata om både karriär och familj, personliga frågor som berörde.

Åsa Sjöberg är producent och programledare. Tomas Petersson fotograf, redigerare och bildproducent. Allt i samarbete med 24nt och 24corren som också skapat programnamnet och med Anna Malmborg som programansvarig. Faktiskt så placerade Åsa också Anna Malmberg mitt emot sig i intervjusoffan för program nummer 2.

Varje nytt program har en ny gäst och inspelningsplatserna varierar. Programmen spelas in på ett riktigt café, inte någon studio, mitt i Norrköping. Vi besökte inspelningen av program 3 och 4, som gjordes direkt efter varandra för senare redigering och sändning. Gäster var Michel Issa och Ragnar Dahlberg.

Entreprenören Michel Issa har en mängd meriter i bagaget, sin ungdom till trots. Eller så är han inte så ung längre, inte med tanke på allt han hunnit med. Intressant är inte att han startat åtta företag utan vad de företagen handlar om: medmänsklighet och engagemang oavsett om det är konferensanläggningar eller flyktingmottagande. Tillsammans med Sohrab Fadai har den flerfaldigt prisbelönte entreprenören (2014 tog han emot Kompassrosen av kung Carl XVI Gustaf) skrivit boken om sin livsvandring, Munken som blev multientreprenör.

 


Mitt emot Åsa sitter multientreprenören Michel Issa från Norrköping.

 

Efter Michel Issa så hade Åsa bjudit in en kär vän och en kollega som hon arbetat mycket tillsammans med – Ragnar Dahlberg. När vi några minuter före inspelningen frågade Ragnar vilka frågor han kunde få så var det ärliga svaret att han inte visste. Hade kollat med Åsa innan Ragnar kom och kan avslöja att hon hade förberett många personliga frågor. Programmet sänds om några veckor, då får vi också höra svaren.

Intressant är också att se hur en TV-produktion kan gå till. På plats var bara en TV-man – frilansfotografen Tomas Petersson. Tomas kämpade med ljus, ljud och bakgrund, helt på egen hand, och försökte också få konstgjorda växter att stå på rätt ställe.

Producenten Åsa kollade själv inspelningen, med hörlourar på och kameran i högsta hugg, och kompletterade med kommentarer.

Bland kommande gäster återfinns Linda Olsson – kanske får hon frågor om hon och Tommy Nilsson tänker flytta till Norrköping? Malin Baryard finns också som intervjuoffer, liksom ishockeyspelaren Magnus Johansson från LHC.

Programmen sänds i TV-kanalerna första gången på torsdagar men kan sedan ses på nätet om man missat sändningen.

Text:: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

24NT/24CORREN

Torsdagar våren 2015
Åsa mitt emot

Intervjuserie
Producent/programledare: Åsa Sjöberg
Teknik: Tomas Petersson

LÄNKAR
Michel Issa hemsida Facebook
Åsa mitt emot 24corren

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.