• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Två musikrävar och två unga begåvningar

Izabella Swartz och Roland Engdahl
Ung i underhållningsbranschen. Izabella Swartz var en av de artister som intog Studio Skandias scen Estraden häromveckan. Roland Engdahl backade upp som vanligt.

 

Inspelning utan avbrott för omtagning

 

När Mats Paulsson ställde in ställde Roland Engdahl upp. Med sig till Studio Skandia tog han två unga begåvningar och en lite äldre: Towe Widerberg, som sjungit med Streaplers.

På Studio Skandia spelas konsertprogrammet Estraden in för 24nt och 24corren. Det är i regel på torsdagskvällarna som inspelningarna görs. På TV sänds de sedan med start på lördagarna.

Vi besökte inspelningen den 26 februari och programmet visades nu i helgen den 7 – 8 mars. De inspelade konserterna finns också tillgängliga på de olika kanalernas hemsidor. Detta program kom till lite hastigt då det från början var meningen att Mats Paulsson skulle delta med sitt musikprogram ”Vid vindens ängar” men utgick på grund av sjukdom.

 


Towe Widerberg har lång erfarenhet som vokalist, både med Streaplers och med eget band.

 

I stället så var det två musikerrävar som intog scenen tillsammans med två unga begåvningar. Det var Roland Engdahl och Towe Widerberg som båda har mycket lång erfarenhet inom musikbranschen. Towe Widerberg som både sjungit med Streaplers och haft eget dansband har varit dansbandsmusiken trogen i över 40 år.

De unga begåvningarna som fick visa sina talanger var 12-åriga Izabella Swartz från Valdemarsvik. Izabella har redan hunnit ge ut en skiva där det också finns en melodi med som hon själv skrivit text och musik till.

Den andra unga talangen var Kristina Karlsson som är bosatt i Katrineholm men har kopplingar till Norrköping. Kristina, som är 18 år, sjunger och spelar gitarr eller piano och hon har också egna melodier med i sitt program.

 


Kristina Karlsson skriver sin egen musik. Till Studio Skandia tog hon gitarren med.

 

Studio Skandia är ju i före detta Skandiateatern och bjuder på en trevlig och nyrenoverad miljö i samband med inspelningarna. Dessa görs i två akter med en paus. Men det sker inte omtagningar utan programmet går utan avbrott. För en mindre entréavgift har man här möjlighet att njuta av bra underhållning, utan reklamuppehåll.

Nästa inspelning sker torsdag den 12 mars kl 19.30 då Blackbyrd, Fredrik Törnvall med band och stråkkvartett, och Simon Duchen på gitarr är artister.

Programmet med Mats Paulsson ligger nu preliminärt den 17 september.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STUDIO SKANDIA Norrköping

26 februari 2015 (inspelning)
7–8 mars (sändningstid)
Estraden:
Towe Widerberg, Izabella Swartz, Kristina Karlsson och Roland Engdahl

Konsert

12 mars 2014
Blackbyrd – Fredrik Törnvall med band och stråkkvartett
Simon Duchen, gitarr

Konsert

LÄNKAR
Studio Skandia hemsida Facebook Estraden

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.