• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Allsång lockar storpublik till Brådtom sluss 2011

Allsång över generationer. Unga sånglöftet Emelie Jonsson Denser ledde publiken
i Mats Paulssons
Sången om sommaren.

 

Unga talanger möter gamla veteraner

 

750 glada allsångare mötte upp till vid Brådtom sluss i torsdags kväll, den andra i raden av sju sommarkvällar då unga talanger möter rutinerade ”artisträvar” på löpande band.

Dragspelaren och underhållaren Glenn Sundberg från Bettna var huvudgästen. ”Glade Glenn”, som är en artist med stor erfarenhet både som musikant och allsångsledare, fick också ta över kvällen från Hasse Cratz som normalt är programledare. Husbandet Åke & Grabbarna huserade på scenen och vokalisten Sissi Nilsson fanns bland publiken med sångmikrofonen när hon inte själv framförde solonummer. Oannonserat fick vi också lyssna till en durspelsveteran när  musikern och låtskrivaren Kurt Spjuth framförde ett par melodier, delvis tillsammans med Glade Glenn.

Kvällens framtidslöfte var Emelie Jonsson Denser, snart 9 år, som visade prov på sin vackra sång i ett par melodier. Hon visade också att hon är en blivande allsångsledare då hon fick publiken med sig i Mats Paulssons Sången om sommaren. Emelie har förutsättningar att ”gå långt” och vi kommer nog att få höra och se henne många gånger om hon fortsätter med sången.

En riktig veteran i underhållningsbranschen är Sven-Inge Pettersson eller Hycklinge-Pelle som han ibland kallar sig. Välkänd blev han genom lokala radioprogrammet Radio Roxen som sändes mellan november 1977 till juni 1997. 200 revyprogram hann Radio Roxen sända. I Brådtom framförde Sven-Inge dels en humoristisk visa och dels en monolog av Tage Danielsson.

Bakom de populära Allsångskvällarna i den vackra miljön vid Göta Kanal där båtarna passerar och slussas bakom besökarna står Lions Club i Skärblacka och Eva Persson, som driver Brådtom sluss – Vandrarhem och café.

Årets allsångsprogram vid slussen består av sju torsdagskvällar. Vid den första var det också unga framtidstalanger på scenen då Kryspin Biegniewski framträdde med döttrarna Julia och Nicole. Flickorna som är 17 respektive 8 år framträder med stor musikalisk kunnighet och har en säkerhet på scen som är imponerande. Bilden är från ett framträdande på Knäppingsborg tidigare i somras.

Bland kommande gäster kan nämnas Robert Haglund från The Fantastic Four som kommer den 14 juli tillsammans med unge sångaren Fredric Edkrantz och Roland Engdahl, piano och trombone. Veckan därpå kommer bland andra den finske dragspelsmästaren Ari Haatainen.

Helena Salo från Talang 2010 kommer den 28 juli och programserien avslutas den 4 augusti då Åsa Sjöberg, Claes Lövgren och Roland Engdahl är artister.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

 • BRÅDTOM SLUSS Norsholm

 • torsdagar 16 juni – 4 augusti 2011 kl 18
  Allsång med Hasse Cratz och Åke Wedenberg
 • 16 juni
  Julia, Nicole o Kryspin, Mörkhultarna och Roland Cratz
 • 30 juni
  Glade Glenn med Åke & Grabbarna o Sissi med Hycklinge-Perlle
 • 7 juli
  Söderköpings Gatumusikorkester samt Alve & Josefin från Kisa.
 • 14 juli
  Robban Haglund från Fantastic Four (utgår pga uppdrag i Borgholm), Roland Engdahl o Fredric Edkrantz.
 • 21 juli
  Finska Dragspelsmästaren Ari Haatainen, trubaduren Janne Karssons Duo.
 • 28 juli
  Från Talang 2010 sångerskan Helena Salo från Örebro samt ukulelegruppen The Ukebox från Söderköping.
 • 4 augusti
  Åsa Sjöberg och Claes Lövgren med Roland Engdahl.

LÄNKAR

Brådtom sluss program

Brådtom sluss karta

Lions club i Skärblacka hemsida

 

FLER BILDER FRÅN ALLSÅNGSKVÄLLEN I TORSDAGS OCH ARKIVBILDER INFÖR ANDRA KVÄLLAR – KLICKA

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.