• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Norrköping värd för Scenkonstbiennalen

Johan Celander

Scenkonstbiennalen 2017. Teaterchefen Johan Celander bjuder på stort kalas.

 

 

”Vi bjuder in till en hejdundrande fest”

 

 

Den här helgen har Ung scen öst fyrat av sista föreställningen av hyllade Rose, Rose, Rose på Scenkonstbiennalen i Malmö. Under avslutningen överlämnades stafettpinnen till Norrköping, som blir spelplats för nästa Scenkonstbiennal som alltså hålls om två år, i maj 2017.

Senast det begav sig år 1999 hette det Teaterbiennalen som hölls både i Norrköping och i Linköping. Johan Celander var då nytillträdd chef för Östgötateatern.

Nu välkomnar Johan Celander än en gång alla till Norrköping.

– Scenkonstbiennalen har utvecklats till en gränslös mötesplats där sceniska drömmar och fantasier, utopier och dystopier, skapar inspiration till samtal och möten. Att stafettpinnen nu förs från ett kulturellt dynamiskt och satsande Malmö och Skåne till Norrköping och nybildade Region Östergötland, lovar gott för framtiden. Vi ser fram emot att kunna bjuda in alla medborgare och kollegor till en hejdundrande fest.

Det innebär att inte bara Östgötateatern utan även alla scener som står att uppbringa i Norrköping kommer att behövas. Centrala Norrköping kommer att fyllas av teater, förstås, men också av dans, musikteater, även internationella gästspel. Dessutom ingår seminarier och workshops. Då om inte förr, måste Hörsalen stå i nyrenoverat skick!

För det blir inte bara juryuttagna föreställningar som spelas. Scenkonstbiennalen brukar locka andra att passa på utanför huvudscenerna.

Bakom Scenkonstbiennalen står Teaterunionen, teaterbranschens organisation.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

NORRKÖPING

Maj 2017
Scenkonstbiennalen

LÄNKAR
Scenkonstbiennalen hemsida
Teaterunionen hemsida
Östgötateatern hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.