• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fatta pennan och skriv en novell i sommar

2014 års unga berättare
2014 års vinnare presenterades på Norrköpings stadsbibliotek förra året. I år blir det Söderköpings tur.

 

Författare och förläggare i juryn

 

Tioårsjubileum. Novelltävlingen Unga berättare hoppas få in många bidrag skrivna av unga författare mellan 16 och 30 år. Tio finalister vinner presentkort och e-bokspublicering och efter läsaaromröstning vinner en av dem en skrivarkurs.

– Dags igen att fatta pennan och skriv en rolig, sorglig, knäpp, normal, traditionell eller experimentell novell, uppmanar Annika Holmén som bjuder in till Götabibliotekens traditionella tävling.

Unga berättare, novelltävlingen för alla mellan 16 och 30 år bosatta i Östergötland (och Tranås) går in på sitt tionde år. Den 11 augusti är det deadline för bidragen i årets tävling, där vinsten är presentkort i bokhandeln och e-bokspublicering. Unga berättare har sin hemvist på Götabibliotekens (biblioteken i Östergötland och Tranås) gemensamma webb.

En novell är en kort berättelse, som mest fem sidor lång. Efter deadline väljer en jury bestående av Maria Fagerberg (författare), Ola Klippvik (författare), Lok Ek (Norrköpings stadsbibliotek), Johan Hagesund (DIBB förlag) och Mattias Ahlén (Film i Öst) ut tio vinnande noveller.

Vinnarna presenteras lördagen den 10 oktober på Söderköpings stadsbibliotek. Novellerna publiceras på Unga berättares hemsida tillsammans med en presentation av författarna. Mellan oktober och december genomförs sedan en läsaromröstning för att utse årets skrivarstipendiat.

Den 18 januari 2016 är det klart vem som mottar stipendiet och får  i nästa sommars skrivarvecka. Hanna Adolfsson, 2014 års stipendiat, åker i augusti på Leksands folkhögskolas sommarkurs i kreativt skrivande.

Tidigare års noveller finns samlade som e-bok och kan hämtas från Unga berättares hemsida.

Foto: Sven Åke Molund

 UNGA BERÄTTARE Östergötland

2015
Novelltävling för unga författare mellan 16 och 30 år
Jury: författarna Maria Fagerberg och Ola Klippvik, Lo Ek, Norrköpings stadsbibliotek, Mattias Ahlén, Film i Öst samt Johan Hagesund, DIBB förlag.
Arr: Götabiblioteken, Film i öst och Region Östergötland

LÄNKAR
Unga berättare hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.