• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Skandias Mats Roos styr på Strömsholmen

Mats Roos
Står för fiolerna. Mats Roos tog över efter Allsångsfiaskot på Strömsholmen. Nu satsar han på mat, trivsel och musik.

 

”Vi kör hela sommaren”

 

Bättre konsertmiljö finns inte. Tycker Mats Roos som tagit över på Studio Skandia. Och på Strömsholmen som han vill fylla med konserter och trubadurkvällar i sommar. ”Jag tänker på hur jag vill ha det när jag går ut en kväll”.

Bara för några veckor sedan stod han och blästrade på Riksbron. Förmiddagarna går till företaget där han styr över anställda som målar och blästrar. Eftermiddagar och kvällar styr han över Studio Skandia som han tagit över efter att först ha gått in som delägare i Nordrama AB, till hösten blir övertagandet totalt.

 

Utsikt mot scenen
Scenen står kvar. Det blir några konserter i sommar.

 

Just nu, i sol och i regn, hittar man honom på Strömsholmen. Här skulle han stå för mat och bar under dagtid i allmänhet och under Anders Johanssons Allsångskvällar i synnerhet.

När första Allsångskvällen kollapsade och blev den sista betalade Mats Roos artisternas gage ur egen ficka. Och växlade spår till att själv bli arrangör. Han vill ju ha igen investeringen, det kostar inte gratis att bygga trädäck och hyra in en matvagn.

– Huvudspåret är att köra trubadur varje fredag och melodikryss, som vi gör själva, varje lördag, berättar Mats Roos. Vi kör hela sommaren.

Dessutom blir det några konserter – ”scenen är det ju ingen som flyttar på den här sommaren”. Noice Forevers spelning, ursprungligen planerad till Allsången i juni, blir nu av i juli och det blir rockkväll med Grey Rabbit, NationWide Kings (NWK) och Bullet Avenue senare i månaden. Dessutom kommer Ian Haugland’s Absolut Blågult i augusti. Fler konserter och evenemang (läs cirkusshow) är på ingång.

– Till Augustifesten kommer Miss Behaviour, Saria och Hatescript, avslöjar Mats Roos.

Minnesgoda noterar att metalbandet Hatescript spelade på Bråvalla 2013, visserligen på lokala scenen Hangar 86, men ändå.

– Och så kommer det en hemlig gäst på kvällen när vi har fotbollsturnering, säger Mats Roos och antyder att det blir något extra som inte bara lockar killar som gillar tremannafotboll.

 

Mats Roos i Studio Skandias Champagnerum
Finporslinet framme. Mats Roos visar Studio Skandias Champagnerum.

 

Det var vännen Peter Hansen som drog med Mats Roos till Studio Skandia en kväll i vintras. Då var det fortfarande Bo Lindström och Per Enstedt, Nordrama AB, som stod bakom verksamheten.

– Jag såg direkt när jag kom in att ”så här ska det bli”, säger Mats Roos vars bolag MR Holding klev in som delägare i Nordrama efter en kort tid. Det är ju så fin miljö, artisterna gillar den, det finns inte en liknande i hela Sverige. Och så är jag barnsligt förtjust i musik.

Konsertverksamheten tog fart redan i vintras och kommer att utvecklas, med hjälp av Peter Hansen som kontaktar artister och bokare och av Magnus Jonsson som fortsätter att ansvara flr ljudet på Studio Skandia. I höst satsar de på proggfestival och kan redan nu lova att Benny & the Bangers kommer tillbaka till jul. Och på bio i den gamla biografen.

– Vi har tänkt köra biomatiné med Åsa-Nissefilmer och andra gamla filmer, där har vi hjälp av Svenska Filminstitutet.

Den renovering som påbörjats har gått vidare. I höst ska även entrén få sig en uppfräschning.

– Det här gör jag bara för att det är roligt. Det kostar pengar men någon gång ska det bära frukt. Jag har aldrig gett mig. Det har aldrig hänt.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STRÖMSHOLMEN Norrköping

11 juli 2015
Noice Forever – Bedårande barn av sin tid

29 juli
Grey Rabbit, NationWide Kings (NWK) och Bullet Avenue

4 augusti
Ian Haugland´s Absolut Blågult

8 augusti
Hemlig gäst

Augustfesten
Miss Behaviour, Saria och Hatescript

LÄNKAR
Studio Skandia hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.