• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Come Together med Tjåsa och Erik på GiG (recension)

Come Together
Come Together. Tjåsa Gusfors och Erik Törner bjöd på en trevlig kväll med Beatleslåtar i akustisk tappning i Knäppingsborg.

 

Trumlådans hjärtslag lyfter låtarna som följer

 

På Enjoy Bars uteservering och på Marknadstorget kurar folk ihop sig med filtar i blått och svart. På butiken Vera Design håller man på och gör kväll. Solen tittar fortfarande ner, men en lätt bris letar sig in igenom kvartersöppningarna.

Kvällens GiG på Marknadstorget består av Beatleslåtar hämtade från teatergruppen Papagenas föreställning Come together. Nu som då står Tjåsa Gusfors och Erik Törner för underhållningen. Låtar har bytts ut och lagts till (finns ju en hel del att välja bland) och man går på känsla.

De inleder lugnt med mystiska Norwegian Wood, tidiga I Want To Hold Your Hand och Eleanor Rigby. Det är bra men kommer inte riktigt igång. De fyra första låtarna känns mer som bakgrundsmusik än som kvällens underhållning. Publiken rycks aldrig riktigt med. Många ägnar sin tid åt sällskapet, förfriskningarna och maten de har beställt från HälsoFreak, som ligger alldeles bredvid. Men här och där är det någon som rör sig till musiken och några sjunger med.

 

Come Together
Publiken kurar ihop sig med filtar och förfriskningar på marknadstorget. Den här kyliga kvällen är den svårflirtad.

 

Kvällen har tre höjdpunkter: Something, låt nummer fyra, där Tjåsas inlevelsefyllda röst samsas med ett lågmält gitarrkomp, Don´t Let Me Down – här reser sig en tredje musiker, Anna, från publiken, går upp på scen och sätter sig vid en ljusfärgad trumlåda, vars hjärtslag lyfter låtarna som följer. Publiken är dock svårflirtad.

Och så titelmelodin Come Together, som i denna akustiska afton blir blues och country i ett och får det råa i låten att träda fram. John Lennons coola nonsenstext går inte att misslyckas med!

Vädrets makter är inte längre på trions sida. Gråa moln har samlats ovanför Knäppingsborg och folk ser ut att frysa.

Som extranummer kör Erik och Tjåsa Oh! Darling precis efter (bättre framförda) Hey Jude, som de hade tjänat på att stanna vid. Det är en typisk avslutning på en konsert med Beatleslåtar. Eller kanske skulle de ha avslutat med I´ve Just Seen A Face. En rolig och inte lika känd upptempolåt från 1965. Spelningen hade mått bra av att blanda snabba och långsamma låtar lite bättre. Allt som allt var kvällen trevlig, men lite off.

Text och foto: Anton K Augustsson

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

MARKNADSTORGET, KNÄPPINGSBORG Norrköping

24 juni 2015
Come Together

Beatleslåtar med Tjåsa Gusfors och Erik Törner
GiG i Knäppingsborg

LÄNKAR
Papagena hemsida
Knäppingsborg hemsida GiG Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.